Nabeschouwing Amstelbeker

Waarde lezers,

Afgelopen zondag vond de Amstelbeker plaats. Voor het aanvangen van de race vond zaterdagavond traditiegetrouw het Amstelbekerdiner plaats op K.A.R.Z.V. ´de Hoop´. Dit diner is niet slechts bedoeld voor eten, maar elke aanwezige vereniging krijgt hier de kans zichzelf een minuut lang te representeren en te vertellen waarom zij de overwinning zullen pakken op zondag.

In tegenstelling tot vorig jaar was het weer ons goed gezind. Wellicht had dit te maken met het driemaal niezen van onze competitiecommissaris Sophia Klerks tijdens het diner.

Na een week trainen in de race-opstelling lagen onze roeiers aan de start. Helaas konden bij beide ploegen de acht individuen tijdens de race niet tot één team komen. Hierdoor konden we na de voorrondes weer terug naar het zuiden.

Het seizoen is nu officieel afgetrapt en onze roeiers zullen de komende weken gericht gaan trainen in hun eigen boten en opstellingen, om prestaties neer te zetten voor henzelf en voor de vereniging.

Noemenswaardig is de overwinning in het Damesveld. Hier hebben Oud-Sauriërs Roos Rooijakkers en Bregtje Hermans na een enerverende race met hun burgervereniging Beatrix de dames acht van Nereus eraf gepaald en de Fortunabeker bemachtigd. Gefeliciteerd Roos en Bregtje, met deze prachtige prestatie! In het Herenveld won burgervereniging Spaarne van Skᴓll.

Nu staan de ogen in de boot en de blik op de toekomst. Op naar de Tromp Boat Races op 19 en 20 oktober!

Met rood-witte groet,

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus