Waarde leden,

Er is de afgelopen weken flink wat gebeurd binnen de competitiesectie. Na een HOT-weekend zonder finales, zonder slipje en zonder herinneringen waren de eerstejaars competitieploegen aan de beurt voor hun eerste wedstrijd. In Groningen vond in het weekend van 30 en 31 maart de Aegir Lentesprint plaats in Groningen. Op het Hoornsemeer (niet bij Aegir) is hard gestreden door de eerstejaars competitieploegen, de IntegraCie en de twee TopC4+-en, welke zich plaatsten op een mooie positie binnen het Klassement.

Waar de Varsity voor de meeste competitieroeiers in het teken stond van bootjes kijken, bier drinken en zonnebaden hield een enkeling zich toch bezig met roeien. In de overnaedsche bereikten beide TopC4+ boten de finish, en nog op een mooie positie ook.

Dan zijn we nu weer bij het heden. Afgelopen weekend vond de Amstel Skøll cup plaats. Hier werd er 2 keer 1k gestart door de TopC4+ ploegen, en 2 keer 2k door de ouderejaars. Op zaterdagochtend verschenen Egid en Nico aan de start in het HErv2x-veld. Door de wind was starten moeilijk, maar het duo heeft een knappe plek in de B-finale bereikt. Het was hun eerste wedstrijd in de dubbeltwee. In het D4+ veld startte een ploeg die dit jaar al wat meer wedstrijdervaring heeft gecreëerd. Na een ruige voorwedstrijd wist Zegevier de B-finale te bereiken. Hier voeren ze goed in mee, maar ze wisten Skøll niet voor te blijven. De Dames eindigde als 2e, wat hun plek in de bokaal zal verstevigen. De dag werd afgesloten met de finales van het heren onervaren C4+ klassement. Onze heren TopC4+ verroeide de B-finale, en dit ging onwijs hard. Ze lagen bijna laatste, maar deze mannen hebben laten zien wat voor rood compobloed er door hun aderen suist, en reupten zichzelf in de eindsprint naar een verdiende tweede plaats.

Op zaterdagavond gebeurde er iets bijzonders. Nadat er door Zegevier en het bestuur op de kant wat buizen en swapfietsen zijn gevouwen, werd er gebeld door een eigenaardig nummer. Eenmaal aangekomen op het Skøll-cup feest bleek het de Escalatievogel te zijn. Het was een bijzonder feest waar de bar meerdere malen bestormd is, er eigenaardige dansmoves zijn bedacht, en waar er goed geïntegreerd is met de paparazcie van Skøll.

Zondagochtend begon vroeg, en dat was te merken. Attenborrelsaurus verscheen met 2 invallers aan de start, waar ze wegroeiden op weg naar succes. Dit succes bereikten ze in de B-finale, waar ze in een knappe tijd de 3e plaats hebben bemachtigd. Ook was de Dames TopC4+ op zondag aan de beurt. Sinds de Aegir Lentesprint hebben deze dames flinke stappen gezet, en dit was duidelijk te zien in de boot.

Tot slot wil ik nog wat aandacht geven aan de fuifnummers die dit weekend verroeid werden. Allereerst hebben Floppy en Fappy op zaterdag de Bestuurs2x verroeid. Aangezien Jasper en Ida niet hebben gewonnen, heb de hoofdcoach een heerlijk flesje Dropshot van ze gekregen. Op zondag heeft onze Jasper onder de naam “Meneer de P.nis” het voorzitterskiff veld aangeveegd. Tenminste, dit was gebeurd als hij wel een skiff mee had genomen. De Babysaurus gaat helaas niet hard, waardoor hij na 200m toch Orca en Skøll in mooie Empachers aan zich voorbij moest laten gaan. Dit fuifnummer werd heerlijk afgesloten met een blik Amstel, wat vakkundig werd geshotgunned.

Speciale dank aan de botenwagencommissie, die dit weekend 594 kilometer af hebben gelegd om onze vloot naar zowel Gent als de Bosbaan te vervoeren.

Met rood-witte groet,

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t.