Waarde leden,

7 april is voorbij. Zoals altijd was het mooi weer. Zoals altijd stond de kant onder de Schalkwijkse spoorbrug vol. Zoals altijd was het water verraderlijker dan men dacht en kwam de wind nét uit de verkeerde richting. Zoals altijd vloog het bier door de lucht, en de graspollen eveneens. Zoals altijd was het een voornamelijk corporaal feestje.

Echter was een aantal zaken anders dit jaar. Triton won, niet Nereus. En Saurus deed mee aan een hoofdnummer. Niet alleen op papier, maar écht. Een buslading Sauriërs zag de Dames Vier grimassen, tandenknarsen en fronsen al keken zij de dood in de ogen. 2k bleek 8x250m max, maar dan in één keer. Wat er te halen viel, werd met overtuiging binnengesleept. Het Varsity Magazine kreeg het nakijken, en Saurus stond. Na de race werd er keurig geflaneerd met de damesblazers en een broodnodige zonnebril. Zal 2019 straks bekend staan als een pril maar mooi begin van een prachtige traditie?

En op die mooie dag nabij Houten, gebeurde nog veel meer moois. Ploegen kregen hun wedstrijddassen en -choker, maakten de klassieke foto’s met het stuurtje boven de hoofden voor de brug. Eerstejaars ontdekten de échte wedstrijdspanning van een 2k, maakten kennis met de klotsbak en stegen boven zichzelf uit. Met name de prestatie van EJZ vraagt hier om een vernoeming: met verve wonnen zij de voorwedstrijd met de snelste tijd overall. Het roeien was van een niveau hoger dan dat op de lange baan, wat resulteerde een vakkundige dominantie over de achtervolgers. Een blok blijft free speed. In de finale legden ze het helaas af tegen een kundige formatie van Njord, die onder de wal het best de inmiddels kolkende golven wist te trotseren. Voor iedereen bleek het Varsitywater lastig terrein. De EJD startten directe finale, maar voor EJL en EJLD bleek finale in de eerste 2k van het jaar was nog net te hoog gegrepen. Toch lonkt het vooruitzicht op nog veel meer kansen op 2000m. En getooid met streeploze dassen zit de moed er goed in bij de ploegen.

Een benoeming ook voor de Dames en Heren TopC4+ die de klotsbak trotseerde in een van de allerlangzaamste nummers denkbaar: de Overnaedsche 4+. Hoewel de Aeneas al dagen water lag te maken op de Bosscherweg werd de race uiteindelijk niet alleen een strijd tegen de opponenten, maar alsnog tegen de elementen. Gelukkig haalden beide ploegen in goede staat de finish, met een keurige notering in de middenmoot.

De MG(L)D excelleerde in de middag. Saskia en Sophia, ingeschreven in DG2x, moesten in de voorwedstrijd een sterke damescombi van Laga nog voor zich dulden, maar in de finale trokken de Sauriërs halverwege het gas open. Wat puntje-puntje was, werd puntje-kontje en op 1800 weer puntje-puntje. Toch bleek het Sauruspuntje nét die ene push extra te hebben, en met een tijd van 08:59,88 werd het felbegeerde zilveren blik afgevaardigd naar Maastricht. Saskia en Sophia gefeliciteerd!

 

Met rood-witte groet,

 

Jasper Keuning

Voorzitter h.t. der M.S.R.V. Saurus