Waarde leden,

Deze nabeschouwing mag ik beginnen met fantastisch nieuws: twee Saurus ploegen hebben zich tijdens de Damen geplaatst voor de European University Games (EUG)! Zowel Dominique en Thamar als Henry en Till zullen 14 t/m 19 juli afreizen naar Coimbra in Portugal om daar in de 2x te strijden tegen andere universiteiten uit Europa. Gefeliciteerd roeiers en coaches!

Dan nu over het weekend. De Eerstejaars Lichte Dames hebben op zaterdag helaas naast de punten gegrepen, maar op zondag een mooie race gevaren in de A-finale. Zilla heeft het voor de eerste wedstrijd in de skiff erg goed gedaan en zelfs een vierde plaats in de A-finale weten te behalen. De Eerstejaars Dames hebben een teleurstellend weekend achter de rug, maar zullen nu hard verder trainen om de resultaten recht te zetten.

De mannen van Eerstejaars Licht hebben op de Damen de laatste wedstrijd in Oud-Licht geroeid. Zij zullen verder dit seizoen in een 4+ aan de start verschijnen en daarnaast wellicht wat kleine nummers op het water leggen. Voor Eerstejaars Zwaar is er goed nieuws, Luc is na maandenlang geblesseerd te zijn geweest weer goed hersteld. Afgelopen weekend heeft hij zijn eerste 2K kunnen starten, een mooi moment voor de ploeg!

Het hoogtepunt van Anne-Aimee en Keet was natuurlijk het blik in het LDB 2x veld. Na 500 meter was het duidelijk dat de dames te sterk voor het veld waren en ze gingen winnen. Dit hebben ze goed waargemaakt met een goede steady race en hiermee trokken ze een kwalificerend blik! Vanaf nu zullen ze door het leven gaan met een gevorderd status. Onder het mom ‘meer race ervaring is altijd beter’ hebben de bikkels op zondag als enige ploeg de B-finale gestart en dus gewonnen. In het LDDev2x veld hebben Dominique en Thamar een mooie tweede plaats weten te behalen. Hiermee staan ze op een gedeelde eerste plaats in het klassement!

Henry en Till hebben op zondag een zeer spannende race neergezet in het LB2x veld, waarbij ze uiteindelijk slechts 7/10e tekort kwamen voor een overwinning. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen en bovendien was deze tijd dus genoeg voor een kwalificatie voor het EUG!

Middengroep Zwaar was beperkt op de baan te vinden dit weekend. Door een blessure kon de 2x helaas niet starten. Gerard had geen combi kunnen vinden en er was in het HE1x veld direct finale, waardoor hij maar één keer de baan over is gegaan. Hij zette hier een sterke race neer wat eindigde in een derde plaats.

Voor een overzicht van de resultaten verwijs ik jullie naar TimeTeam (https://regatta.time-team.nl/raceroei/2018/results/c83.php). Op naar de Westelijke!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus