Inkom2022-08-13T13:05:59+02:00

Inschrijven bij M.S.R.V. Saurus

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor M.S.R.V. Saurus via deze link. Neem vooral een kijkje op deze site om te zien wat er allemaal mogelijk is als Saurus lid!

De kracht van de combinatie

Saurus staat binnen Maastricht bekend als de vereniging met de vele mogelijkheden. Binnen enkele maanden kun je uitgroeien tot een topsporter, waarna je als afsluiter van het wedstrijdseizoen de meest legendarische feesten mee zult maken. Ligt het topsportleven jou niet helemaal, maar ben je wel benieuwd naar dé studentensport bij uitstek, niet getreurd. Ook hierin biedt Saurus de mogelijkheden door de vele competitieweekenden die standaard worden afgesloten met een biertje en een groot feest bij één van de vele studentenroeiverenigingen die Nederland rijk is. Tot slot kan je naast het roeien nog je plekje binnen de vereniging vinden in de vele commissies, genootschappen en jaarteams die Saurus rijk is.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan ook een kijkje op onze instagram: @saurus_maastricht

INKOM Maastricht Saurus
INKOM Maastricht Saurus
INKOM Maastricht Saurus
INKOM Maastricht Saurus

Wedstrijdroeien

Ben jij sportief aangelegd en opzoek naar een nieuwe uitdaging? Durf jij je grenzen op te zoeken en deze te verleggen? Dan is wedstrijdroeien iets voor jou!

Als wedstrijdroeier binnen Saurus wordt je begeleid door ervaren coaches en kan je gebruik maken van het beste materiaal van de vereniging. Wanneer je aangeeft interesse te hebben in het wedstrijdroeien, word je in de eerste weken van je lidmaatschap extra begeleid om te kijken waar jouw potentie als roeier ligt. Vervolgens start de selectie voor de eerstejaarsploegen eind oktober en zijn een maand later alle eerstejaarsploegen bekend. Met deze ploeg zal je de komende maanden veel optrekken en een hecht team vormen. Hierdoor zullen jullie niet alleen harder gaan roeien, maar blijven de vriendschappen die je in deze periode maakt staan voor het leven.

In de maanden na de selectie doe je er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren op de nationale wedstrijden. Je let op je voeding en zorgt voor voldoende slaap. Kortom je leeft in een strak ritme, wat ook nog eens bevorderend werkt voor je studie. Doordat je met topsport bezig bent, wordt je extreem fit en leer je je lichaam kennen. Vanaf het voorjaar strijd je samen met je ploeggenoten voor de eer van Saurus op de nationale wateren.

Als blijkt dat het roeien jou ligt en je gaat ermee door na je eerste jaar, dan is het mogelijk om in twee jaar een uitnodiging van de roeibond te ontvangen of te roeien op een internationale wedstrijd. Binnen drie jaar is het zelfs mogelijk om deel te nemen aan een wereldbeker. Dit blijkt uit het feit dat bijna alle afgevaardigde roeiers voor Nederland op de Olympische spelen, de WK’s of EK’s zijn begonnen met roeien bij een studentenroeivereniging.

Competitieroeien

Is het roeien op topsport niveau teveel van het goede voor jou? Lijkt het roeien je nog wel leuk, maar wil je het feesten niet opgeven? Dan is competitieroeien wellicht iets voor jou!

Competitieroeien is de unieke combinatie tussen roeien en het studentenleven. Voor elk niveau zijn er wedstrijden die bij jou en je team passen. Of je nu super fanatiek meerdere malen per week wilt trainen en zoveel mogelijk wedstrijden wilt starten, of je voorkeur uitgaat naar een recreatief niveau van roeien waarbij gezelligheid voorop staat, Saurus ondersteunt het competitieroeien op elk niveau!

In het najaar zal je je jaarteam gaan vormen met wie je vanaf maart regelmatig nationale competitiewedstrijden zult starten. Deze competiewedstrijden worden gekenmerkt door de legendarische feesten die elk roeiweekend worden georganiseerd, telkens weer op bezoek bij een andere roeivereniging. Leer roeiers en hun verenigingen uit alle hoeken van Nederland kennen. Doordat je sport, maar tegelijkertijd ook feest, is competitieroeien de ideale combinatie van fit blijven en een echte feeststudententijd.

Commissies

Saurus kent een groot aantal commissies waarin veel leden actief zijn. De meeste commissies dienen ter ondersteuning van een bestuurslid of hebben een specifiek of tijdelijk doel, zoals het organiseren van wedstrijden en andere activiteiten. De commissies ondersteunen de leden in hun passies en brengen leden veel praktische ervaringen op organisatorisch vlak. Zo organiseert de SIRcie jaarlijks een nationale wedstrijd met bijna duizend deelnemers, is de Fotocie een eerste opstapje voor iedereen met een passie voor fotografie, staan de Soccie-leden twee keer per week achter onze mooie bar te tappen en klust onze materiaalcommissie wekelijks om ervoor te zorgen dat de vloot optimaal gebruikt kan worden.

Verenigingsleven

Binnen Saurus hebben leden ook de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een genootschap of verticaal. Een genootschap bestaat uit een groep dames of heren, die met elkaar en andere disputen van Nederland regelmatig deelnemen aan activiteiten of samen borrelen. Op het moment kent Saurus twee damesgenootschappen, M.D.G. Nynève en M.D.G. Linque, en twee herengenootschappen: M.H.G. Librium en H.G. Sunergos.

Naast genootschappen bezit Saurus zowel een heren verticaal, M.H.V. Viramitas als een dames verticaal, M.D.V. Vivaeda. Elk jaar sluit een nieuw jaarteam zich aan bij de bestaande groep. Net zoals de genootschappen, doet een verticaal mee aan verschillende activiteiten van andere disputen binnen studerend Nederland.

De genootschappen en verticalen van Saurus helpen jaarlijks met de organisatie van de Disputen Roeidag. Op deze dag doen disputen vanuit heel Maastricht mee aan een roeiwedstrijd, waar zij de voorafgaande weken voor getraind hebben onder begeleiding van een grote groep enthousiaste Sauriërs. Op deze dag komt geheel studerend Maastricht nader tot elkaar langs de Zuid Willemsvaart om hun dispuutsgenoten aan te moedigen op de Maastrichtse wateren. Naast het competitieve element zijn er vele kantactiviteiten te beleven waar het gouden vocht rijkelijk vloeit.

Onze leden

Geïnteresseerd in de verhalen van onze leden, kijk dan hier voor hun verhalen!

Inkom Maastricht Saurus

Lytske

“De dagelijkse trainingen die we doorstaan hebben, de spanning voor de wedstrijd, het samen alles geven tijdens de race, over de finish komen en uithijgend zien hoe onze coaches aan de kant juichend opkijken van de uitslagen, zal ik nooit meer vergeten”.

Lytske
INKOM Maastricht Saurus

Kjel

“De reden dat ik me bij Saurus heb aangesloten was de drang naar feestjes. Slogans als “biertje zonder buikje” en “De kracht van combinatie” trokken daarom zeker de aandacht”.

Kjel
INKOM Maastricht Saurus

Fleur

“Ik kreeg pas laat te horen dat ik was aangenomen in Maastricht en kon dus ook niet van de Inkom gebruik maken om Maastricht te leren kennen. Daarom ben ik op een andere manier bij Saurus gekomen”.

Fleur

Je eerste jaar bij Saurus

Jouw Saurus-avontuur zal beginnen tijdens het introductiekamp waar je onvergetelijke herinneringen met je lichting maakt. Hier leer je je introteam kennen, een groep jongens of meiden met wie je de eerste weken van je lidmaatschap veel op zult trekken. Met hen zul je de eerste halen in de boot maken, begeleid door een aantal ouderejaars Sauriërs. Door elke week wat nieuws te leren krijg je het roeien geleidelijk in de vingers.

Zo niet, niet getreurd! Er zijn namelijk genoeg andere activiteiten gaande tijdens deze eerste periode op Saurus. Iedere maandag en donderdag zijn er kroegavonden op onze eigen sociëteit. Voorafgaand aan deze avonden van goede gesprekken vol gezelligheid wordt er een maaltijd door de mensa-commissie verzorgd. Eén van de eerste kroegavonden van het jaar zal beginnen met een zomerse barbecue om de avond goed te beginnen. Binnen enkele weken vindt jouw inauguratie plaats. Tijdens deze avond in de Sint Janskerk zul je officieel lid worden van onze mooie vereniging én je verenigingsdas of -choker bemachtigen.

Zes weken later vinden de introsprints plaats. Een race op Saurus tegen de andere introteams, waarbij er een klassement wordt gevormd tussen alle dames en heren introteams op Saurus. Inmiddels zijn de avonden waarop je kennis hebt mogen maken met de vereniging voorbijgevlogen en is het tijd voor het legendarische ‘foute fitness’ feest, waarbij ieder jaar sportieve en hilarische outfits uit de kast worden getrokken. Een avond om nooit te vergeten.

Voor degenen die de roeikriebels zwaar te pakken hebben of lekker willen blijven sporten is er de ARP, de actieve roeiperiode. Hier leer je nog meer over de roeisport zelf onder leiding van ervaren coaches en leer je nog meer lichtingsgenootjes kennen. Als je deze actieve roeiperiode afmaakt, is er een optie om geselecteerd te worden voor het wedstrijdroeien. Naast het wedstrijdroeien is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor competitieroeien met je jaarteam, of binnen een TopC4+ team. De TopC4+-ploegen zijn het beste mannen- en vrouwenteam binnen het competitieroeien op Saurus. Of je nu kiest voor het wedstrijdroeien of het competitieroeien, voor beide geldt dat je uiteindelijk zal staan op de vele wedstrijden in roeiend Nederland en de competitie aan zal gaan voor de eer van Saurus. Om zo goed mogelijk te presteren worden er voorafgaand aan het roeiseizoen in het voorjaar één of meerdere trainingskampen georganiseerd in binnen- en buitenland. Terwijl voor de wedstrijdroeiers zo’n trainingskamp in het teken staat van sparren met elkaar en andere verenigingen, is voor de competitieroeiers misschien het feest op zaterdagavond toch wel het hoogtepunt.

Stel je hebt (nog) geen zin om te gaan roeien, dan zijn er ook nog genoeg andere dingen die je kunt gaan doen. Aangezien Saurus voor en door studenten is, zijn er verscheidene commissies die Saurus draaiende houden en waar jij aan zou kunnen bijdragen. De FotoCie zorgt dat mooie activiteiten en spannende wedstrijden worden vastgelegd, de AcCie organiseert feesten voor Saurusleden en de MatCie ontfermt zich over het bootonderhoud en andere klustaken. Daarnaast zijn er maar liefst 25 andere commissies waar je bij aan kunt sluiten, dus er is echt voor ieder wat wils.

Mees Warmerdam, lichting 2019-2020

Inkom Maastricht Saurus

Jaarteam Paproeika

Benieuwd naar de ervaringen van één van onze jaarteams?

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat voor een gevolgen heeft Corona op een lidmaatschap bij Saurus?2020-06-26T14:24:14+02:00

Op 12 maart hebben wij ons gebouw helaas moeten sluiten. Dit betekende echter niet dat het verenigingsleven ook volledig stil kwam te liggen. Al snel werden er allerlei online activiteiten georganiseerd, werden de ergometers bij onze wedstrijdroeiers thuis geplaatst en gingen de vergaderingen gewoon door via de digitale weg. Na een kleine twee maanden kon de vereniging haar deuren weer gedeeltelijk openen. Sinds 11 mei is het op Saurus weer mogelijk om te roeien in eenpersoonsboten (skiffs). Vanaf halverwege juni was het mogelijk om met huisgenoten te roeien en vanaf 1 juli mag er weer zonder restricties gesport worden op Saurus. Daarnaast is sinds 1 juli ons gebouw ook weer volledig geopend en vinden er weer regelmatig borrels plaats op onze kroeg én op ons terras.

Heb je verdere vragen over een lidmaatschap bij Saurus in tijden van Corona? Stuur gerust een mail naar secretaris@msrvsaurus.nl.

Ik ben op zoek naar een kamer. Kunnen jullie mij helpen?2020-06-09T10:28:54+02:00
Saurus kent een aantal verenigingshuizen. Wanneer je interesse hebt in een kamer in een Saurus huis kan je contact zoeken met slaapplekken@msrvsaurus.nl . Er wordt dan voor jou geïnventariseerd of er plekken vrij zijn in Saurus huizen. Let op, succes is niet gegarandeerd. Kamers zijn vaak erg snel vergeven. Wanneer je een kamer op het oog hebt, maar deze door omstandigheden niet kunt bezichtigen, stuur dan ook een mail en wellicht kunnen wij je hier bij helpen.
Daarnaast bieden wij ook een verhuisservice aan in de zomer. Voor meer informatie, stuur een mail naar mooverstransport@gmail.com
Ik heb me ingeschreven. Hoe gaat het nu verder?2020-08-14T18:01:57+02:00

Als je je hebt ingeschreven bij Saurus krijg je een informatiemail over wat er allemaal gaat gebeuren. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, maar heb je je wel ingeschreven? Stuur dan even een mail naar het bestuur (bestuur@msrvsaurus.nl).

We zullen ernaar streven om iedereen z.s.m. in contact te brengen met zijn of haar introteam, zodat de roeitrainingen kunnen worden gestart en je een klein deel van je lichting al leert kennen. Op deze dag krijg je ook meer informatie over de vereniging en je beginperiode bij Saurus.

Wat kost een lidmaatschap bij Saurus?2020-08-14T18:08:38+02:00
Net als bij elke vereniging betaal je bij Saurus maandelijkse contributie. Voor verenigingsjaar 2020-2021 is deze contributie €17,41.
Zijn er verdere verplichtingen aan het lidmaatschap bij Saurus?2020-06-04T13:02:45+02:00
Om iedereen de beginselen van de roeisport bij te brengen zal je de eerste zes weken van je lidmaatschap minimaal 1 keer per week de boot in kunnen stappen, volledig begeleid door ouderejaars Sauriërs. Daarna staat het je volledig vrij om te stoppen met het roeien. Tot slot, heb je in je eerste jaar vier keer een eerstejaarsdienst. Via deze diensten ondersteun je de vereniging (en leer je nieuwe mensen kennen) door te helpen koken bij de mensa, of op kroegavonden achter de bar te helpen.
Valt Saurus te combineren met je studie?2020-05-28T15:35:22+02:00
Bij Saurus blijft de studie het uitgangspunt. Dit is immers waarom je naar Maastricht bent gekomen. Daarom faciliteert Saurus in aanloop naar de tentamenweken tientallen studieplekken op haar kroeg, om de leden optimaal voor te bereiden op de tentamens. Daarbij is het gebleken dat het gestructureerde leven van (wedstrijd)roeiers erg bevorderend werkt voor je studie. Tot slot, leer je (net als bij menig ander studentenvereniging) door Saurus vele nieuwe mensen kennen, die je wellicht verder kunnen helpen tijdens de studie en je latere carrière.
Ik wil graag wedstrijdroeien, hoe kan dit?2020-05-28T15:34:29+02:00
Als je graag wilt wedstrijdroeien kan je dit aangeven op je inschrijfformulier. Tijdens de afroeiperiode zal je in een traject terechtkomen voor aanstaande wedstrijdroeiers. Tijdens deze periode zul je extra werken aan je conditie en begeleid worden door ervaren coaches. Na zes weken krijg je de mogelijkheid je aan te sluiten bij de selecties voor de eerstejaarsploegen.
Is het een probleem als je wilt (wedstrijd)roeien, maar nog geen sportverleden hebt?2020-05-28T15:33:41+02:00
Het unieke van roeien is dat doorgaans bijna niemand heeft geroeid voordat ze lid worden bij een studentenvereniging. Een sportverleden heeft wel voordelen, maar hoeft hierin niet doorslaggevend te zijn, omdat iedereen op hetzelfde niveau begint. Er zijn vele voorbeelden van roeiers zonder aanzienlijke sportervaring die na één of twee jaar in de top van hun veld presteren.
Kan je alleen maar roeien bij Saurus?2020-06-04T13:04:47+02:00
Om iedereen de beginselen van de roeisport bij te brengen zal je de eerste zes weken van je lidmaatschap minimaal 1 keer per week de boot in kunnen stappen, volledig begeleid door ouderejaars Sauriërs. Na deze periode kan je gaan wedstrijdroeien, competitieroeien of gewoon gezellig roeien met je jaarteam. Als je nog meer uit je Sauruscarrière wilt halen of het roeien toch niet zo voor jou weggelegd blijkt te zijn, zijn er nog vele facetten binnen de verenigingen die te ontdekken vallen zoals vele verschillende commissies, genootschappen en verticalen. Een combinatie van dit alles is natuurlijk ook mogelijk, het is helemaal aan jou!
Wat is het verschil met de andere studentenverenigingen in Maastricht?2020-05-28T15:32:07+02:00
Saurus is een studentenroeivereniging. Het heeft alle onderdelen van een normale studentenvereniging: genootschappen, verticalen, commissies, huizen, feesten, noem maar op. Daarnaast houdt de vereniging zich actief bezig met de roeisport, dé studentensport bij uitstek.

*Disclaimer:De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Zuyd Hogeschool (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. Inkom Maastricht.

Opzoek naar een kamer? Meld je aan bij Maastricht Housing

Studentenvereniging Maastricht

Weer

19.3 °C
Temperatuur
ZZW
Windrichting
06:32
20:48
Daglicht

Agenda

29/01: Hemel van het Zuiden

Wie opent?

Maandag: Myrthe Donderdag: Amber
Dinsdag: Emma Vrijdag: Helena
Woensdag: Han Weekend: Han + Helena
Ga naar de bovenkant