Waarde leden,

Afgelopen weekend vond de 36e Tromp Boat races plaats. Jullie favoriete Wedcom en Preases rezen af naar het noorden op deze wedstrijd bij te wonen. Hier volgt een verslag van de dag:

De Tromp is een wedstrijd die wordt verroeid over het Hilversums kanaal en duurt 5250 m. De dag begon goed, Berber startte samen met Micha van MWC in het D2x veld. Dit was de eerste wedstrijd die ze samen zouden gaan varen, de coaches vonden het misschien nog spannender dan de roeiers zelf. Jullie moeten weten dat meefietsen met een wedstrijd als de Tromp niet zo makkelijk gaat. Het fietspad wordt namelijk gescheiden van de roeibaan door een heuse N-weg. Menig coach kiest er daarom voor om alleen op beide bruggen te staan en niet langs de kant mee te fietsen. De coaches van Berber en Micha dachten daar anders over, en fietsten met gevaar voor eigen leven over het grasveld wat wel dicht langs het kanaal ligt. Dit was niet geheel zonder reden, want de Dames roeide iedereen, met een gemakzucht van heb ik jou daar, voorbij. Ze eindigden op een zeer gerespecteerde derde plek. Een prestatie waar roeier en coach zich over verbaasde, maar ook een prestatie om ongelofelijk trots op te zijn. Dit biedt een mooi perspectief voor de rest van het jaar.

De zon kwam door en het middagblok begon. Hoewel voor de race nog een beetje gestrest, hebben roeiers Jelle en Flip alles gegeven tijdens hun race in het H2x veld. Een veld voor zware heren, waar onze lichte heren weliswaar een underdog positie hadden, bleek het voor hun mogelijk na een hele sterke eerste 3k, en iets minder sterke laatste 2k, om te eindige op een mooie 14de plek. Ook Karel startte in dit blok, in het HSB1x veld. Een wedstrijd van 5250 m, is een lange race, en een afstand die eindeloos kan lijken. Maar ook aan 5250 m komt een einde en Karel heeft alles gegeven tot het einde. Hij eindigde précies in het midden van het veld op een goede 16e plek. Als laatste van dit blok was het de beurt voor de dames. Anne en Sanne startte als eerste van onze twee boten in het D2- veld. Na een goede start gingen de twee Dames met stevige halen over het Hilversums kanaal. Helaas was daar de ploeg van Laga die dacht onze boot even in te halen. Anne en Sanne lieten dit níet gebeuren en deden een krachtig opzetje. Na een korte aai over elkaars bladen wist Laga ze toch in te halen en eindigen Anne en Sanne op de 11de plek. Rinske en Anne-Fleur waren de laatste ploeg van hun blok die startte. Een lastige plek voor roeiers, want je ziet geen andere boten, alleen misschien de motorboot. Desalniettemin, hebben onze Dames zich er doorheen geworsteld en met knap stuurwerk van Rinske en een soepele race behaalde ze toch de 9de plek.

Het laatste duo dat zou startten waren Nykle en Luc. Het tweetal kwam al vrolijk aanzetten en namen deze vrolijkheid mee in de boot: ze waren er klaar voor, ze hadden er zin in. Dit resulteerde in een super steady race waarbij ze met harde halen het H2- veld trotseerde. Een veld vol met ervaren roeiers, waar onze roeiers goed tegen zijn opgewassen want ze wisten een welverdiende 6de plek te veroveren.

Al met al, zijn het super prestaties waar de roeiers, en hun coaches, trots op mogen zijn! Aankomend weekend zal de Asopos Najaars plaatsvinden voor onze mogelijk nieuwe lichting wedstrijdroeiers, deze roeiers wens ik alvast veel succes!

Met rood-witte groet,

Emma Luteijn

Wedstrijdcommissaris & Secretaris II h.t. der M.S.R.V. Saurus