Waarde leden,

Afgelopen zaterdag heeft de RSM Saurus International Regatta plaatsgevonden. Voor onze eerstejaars was deze thuiswedstrijd de vierde wedstrijd in de Bakboord bokaal en de vijfde wedstrijd in het Klassement. Iedere ploeg heeft de afgelopen wedstrijden haar plekje in de bokalen gevonden, en krijgt nu de kans om elke wedstrijd een stapje hoger te eindigen. Er is hard gestreden waarna een enkeling er met de taart vandoor ging. Anderen grepen hier helaas net naast.

In blok 1 zijn Lydia en Julia, Henry, Luuk, Linde, Esther en de Dames TopC4+ gestart. Dit jaar is het wedstrijdgebied van de RSM SIR verschoven waardoor de brug bij Smeermaas in de 1500m zit. Voor onze eigen ongestuurde ploegen was dit geen enkel probleem, zij kennen deze bocht als geen ander. Dit voordeel was te zien in de resultaten, deze mogen er wezen. Zowel Lydia en Julia als Esther en Luuk hebben de tweede plaats bereikt. Henry en Linde zijn knap eerste geworden in de skiff velden. Henry heeft hiervoor een taart mogen ontvangen, gefeliciteerd! De Dames TopC4+ heeft een knappe 1500m tijd neergezet. Op de 250m hebben zij de top-10 positie echter weg moeten geven aan hun tegenstanders.

In blok 2 zijn er 4 Saurusboten aan de start verschenen. Rolls Rows, Sperzieboot en de Heren TopC4+ wisten hun C4+ de grens over te trekken. Voor Sperzieboot was het een spannende regatta. Vorig weekend op de PEIL wisten zij de tweede plaats te bereiken, en ze waren gebrand om Skadi op het eigen water voor te zijn. Helaas hebben ze de derde plek bereikt. Dit is alsnog een erg knappe prestatie. Sperzieboot is nu namelijk bijna verzekerd van een plek op het Nederlands Studenten Kampioenschap! Aan het eind van blok 2 waren alle ogen gericht op de mixclub8 van Saurus. Onder de naam ‘Vaarlenta’ vloog deze boot over het water, wat zelfs voor de nodige media aandacht heeft gezorgd. Het resulteerde in een mooie tijd, en een goed stuk Limburgse TV. ‘Dan is het nu wel tijd voor een biertje’ scheen de perfecte samenvatting te zijn. Hier werd naar geluisterd: na blok 2 werd de speciaalbierproeverij op de kant geopend.

In blok 3 startten 2 boten namens Saurus. Ship Happens had veel getraind, en was klaar om die thuiswedstrijd binnen te slepen in poule 2. Hier dacht Nereus helaas anders over. Met een verschil van slechts 3 tiende seconde ging de taart naar Amsterdam. Voor Ship Happens betekent dit wel dat zij op de Rottebokaal waarschijnlijk in poule 1 mogen starten! In blok 3 was ook het M.H.G. aan de beurt. Om zich te bewijzen als het roeidispuut van de M.S.R.V. is Librium de gladde 4 ingestapt. Aachen was ze helaas te snel af, maar dat deze mannen kunnen roeien dat is gebleken.

In blok 4 zijn er 4 C4+en en één Saurusacht gestart. De mannen van de Boegbalboys hebben laten zien dat ze harder gaan als ze hun boot niet zelf op hoeven riggeren. Bonitasaura, Martini Roeiale en Lilaea hebben gevochten voor een plekje bovenin poule 3. Lilaea is dit gelukt, zij staan nu 3e. Het hoogtepunt van blok 4, waarmee de RSM SIR voor Saurus op het water is afgesloten. Is de heren clubacht van het M.H.V. Viramitas. Zowel de inpik als de uitpik waren verticaal (‘Vo), waardoor deze mannen de clubacht van MWC voor zijn gebleven. Een erg knappe prestatie al zeg ik het zelf.

Naast het roeien heeft de RSM Saurus International Regatta nog veel meer te bieden. Met talloze kantactiviteiten, een geweldig tentfeest en een geslaagde VIP-borrel was het een editie om nooit te vergeten. Grote dank gaat uit naar RSM, de vele commissies, vrijwilligers en overige personen die de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder wil ik de SIR-commissie bedanken voor hun geweldige inzet. Samen maken wij van de RSM SIR de mooiste roeiwedstrijd van Nederland!

Met rood-witte groet,

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus