Waarde leden,

Zondag 8 april is het dan eindelijk zover. De 135e editie van de Varsity zal plaatsvinden! Dit is de wedstrijd die door zowel onze wedstrijdploegen als TopC4’en gestart zal worden. Ook is dit de wedstrijd waar heel Saurus samenkomt langs de kant om de ploegen aan te moedigen en te genieten van een biertje in de zon.

Na een lange winter hard trainen, zal de Varsity de start zijn van het 2K seizoen. Het 2K seizoen brengt veel extra spanning en sensatie met zich mee. De eerstejaars lichte ploegen zullen voor het eerst op een ploeggemiddelde moeten inwegen. Voor het eerst dit seizoen zullen er voorwedstrijden gevaren worden om tot de A-finale te komen. Last but not least betekent het 2K seizoen dat er een staande start zal zijn en dat er boord aan boord gestreden zal worden.

De Varsity is een kwalificerende wedstrijd, maar zal voor de eerstejaarsploegen ook meetellen voor het klassement. Extra spannend dus! De eerstejaarsploegen zullen daarom niet alleen voor een plekje in de finale gaan strijden, maar ook voor klassementspunten.

In het LDG2x veld zullen drie Sauriërs aan de start verschijnen. Allereerst natuurlijk de MGLD 2x met Anne-Aimee en Keet. De derde roeister zal iets moeilijker te vinden zijn. Aangezien combinatieploegen niet zijn toegestaan op de Varsity zal Dominique in Phocas pakje moeten starten. Er zijn al ideeën geopperd om mooie kleur shirt en broek aan te trekken om zo toch nog een beetje in regenboogkleuren te starten.

De MatCie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de overnaadse C4+ waardoor deze weer vaarklaar is! Vandaag hebben de TopC4’en hier voor het eerst in mogen trainen en zondagochtend zullen ook zij de strijd aangaan op de Varsity.

De loting is nog niet bekend, deze zal vrijdagavond plaatsvinden. Hieronder kunnen jullie alvast het voorlopig tijdschema vinden.

 

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorlopig tijdschema

10:00                                                   Time-trial Dames Overnaadse Vier (dames TopC4)
10:25/10:30/10:35                           Voorwedstrijd Dames Acht (EJD)
10:50/10:55/11:00                           Voorwedstrijd Lichte Dames Vier (EJLD)
11:05/11:10/11:15/11:20                  Voorwedstrijd Jonge Vier (EJZ)
11:40/11:45                                        Voorwedstrijd LDG2x
11:50/11:55/12:00                            Voorwedstrijd Lichte Acht (EJL)
12:50                                                   Time-trial Overnaadse Vier (heren TopC4)

15:00                                                    Finale Jonge Vier (EJZ)
15:05                                                    Finale LDG2x
15:15                                                     Finale Lichte Dames Vier (EJLD)
15:45                                                    Finale Lichte Acht (EJL)
15:55                                                    Finale Dames Acht (EJD)