BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Cottwich

De Cottwich. De enige wedstrijd waar je uit 35 verschillende smaken appeltaart kunt kiezen, en de enige wedstrijd waar Saurus dit jaar in het Saurus-rood aan de start verscheen.

Afgelopen zondag was middengroep (lichte) dames in Almelo om Saurus te representeren op de fameuze Cottwich Regatta. We werden hartelijk ontvangen door Amycus, de organiserende vereniging, en na een aantal verbaasde opmerkingen zoals “goh wat leuk dat jullie hier zijn zo helemaal uit Maastricht” waren we klaar om het eerste wedstrijdje van het seizoen te starten. Een wedstrijdJE ja, want nu we pas twee weken weer terug in de boot zitten voelde dit een beetje als een oefenwedstrijd.

Saskia Verhoef trapte de dag af in het ochtendblok (lees: 12.30 starten en dus uitslapen), waarin zij het 5 kilometer lange parcours aflegde in de skiff. Met een tijd van 22:22.94 kwam ze over de streep, en zo behaalde ze de derde plek in het DSB1x-veld.

Veel tijd om uit te rusten was er niet voor Saskia, want om 14.30 stond alweer de volgende start op het schema. In het middagblok startten twee Saurus tweetjes in het DE2x-veld: Anke Gielen met Evy Paulussen, en Saskia met ondergetekende. Beide tweetjes hebben een fijne race gevaren en eindigden respectievelijk op een 4e en 3e plek in tijden van 21:49.61 en 20:41.16. Na de race konden we nog nèt genieten van de allerlaatste 4 stukjes appeltaart die er nog over waren van die 35 hele taarten. Vermoeid en voldaan reden we daarna weer terug naar Maastricht, waar we ons vanaf nu gaan voorbereiden op de Tromp Boat Race op 14 en 15 oktober.

Namens middengroep (lichte) dames, Dominique Vrouwenvelder

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden