|

Voorbeschouwing Argo Sprints & NSRF Slot

Waarde leden,

Het begin van het einde; de vooravond van het allerlaatste wedstrijdweekend dat seizoen 2017 kent. Nog een laatste keer de kans om te genieten van die machtig mooie Bosbaan. Die kans grijpen de roeiers dan ook met beide handen aan. De Parasaurolophus blijft een jaartje in de loods liggen, desalniettemin is een volgeladen botenwagen onderweg naar Amstelveen. Voor allerlei combi’s en instapavonturen zijn er boten mee, maar ook voor de dames van de Talentenacht en Talenten dubbelvier. Zij zullen op zaterdagochtend het spits afbijten. Verder veel vertrouwde nummers op de eerste wedstrijddag; Saskia Verhoef gaat nog één keer van start in haar skiff, de mannen van EJL zullen de laatste klassementspunten willen verdienen, en de 4 heren van TJZ leggen nog één keer de Saurus/Maastrichtse combinatie op het water in het Dev4- veld.

De blessure van Ino van der Heijden is inmiddels voldoende hersteld om het seizoen af te kunnen sluiten in een boot, samen met zijn ploegmaat Tom van Kraaij start hij in het LB2x veld. Ook de dames van de EJLD stappen in dubbeltweetjes; verdeeld over twee boten zullen zij, in dezelfde voorwedstrijd, de strijd met elkaar aanbinden in het LDB2x veld. Om 15.46 uur de apotheose in het eerstejaars 4+ klassement; zullen de mannen uit het verre zuiden hun favorietenrol waar kunnen maken, en de klassementswinst veilig stellen? Alleen de corporale mannen uit Delft kunnen hen nog te snel af zijn, voor de rest van de deelnemende ploegen is het verschil in puntenaantal niet meer te overbruggen.

Op zondag wordt er naar lieve lust gecombineerd; Saskia stapt weer in de boot bij Njord, en later die dag ook nog in de dubbel twee met Sophie Mans (jawel, de zus van). Evy gaat voor het eerst sinds de introsprints weer proeven van het boordroeien in de Dames acht van Argo, Tom heeft een lichte dubbelvier gevormd samen met Phocas, EJZ bundelt de krachten met de grote rivaal van de zaterdag; Laga, en de drie Sauriërs uit TJZ gaan in combinatie met Euros en Gyas op jacht naar de winst in het B8+ veld. Verder starten Anne-Aimée en Keet beiden nog in het LDB1x veld, en ook beide heren uit TJL stappen nog eenmaal in de skiff en leggen elkaar het vuur aan de schenen in de eerste voorwedstrijd van het LB1x veld. De mannen van EJL maken zich na een tweede plaats op de ZRB op voor een apocalyptische laatste race; in een veld dat ongekend dicht bij elkaar ligt, gaan zij de kracht tot uit hun kleine teen halen in de strijd om het laatste beginnersblik in het lichte achten veld.

Voordat het laatste wedstrijdweekend van start gaat, wordt er door sommige ploegen al ‘voorgeproefd’, in de vorm van de Argo Sprints. Saskia en Keet starten beiden in de skiff, Anne-Aimée en Evy stappen in de dubbeltwee. Lang tijd om uit te rusten is er niet voor de dame op boeg, aangezien Evy ook i.c.m. Argo nog een keer de baan over mag vliegen in het DE2x veld.

Voor de oplettende lezer ontbreekt er een naam in deze voorbeschouwing, die van Gerard van der Velden. Hij blijft dit weekend in Maastricht om zich op het thuiswater voor te bereiden op de wereldbekerwedstrijd in Luzern.

Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind, en blijft het bij een buitje hier en daar. Op zondagmiddag is de zon in ieder geval gereserveerd, en hoop ik op de Oud-Saurus borrel met u te kunnen proosten op een (nu al) geslaagd seizoen. Zie ik u daar?

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Argo Sprints

 • 17.42 uur, VW 1, baan 6, LDG1x, Saskia Verhoef
 • 17.48 uur, VW 3, baan 4, LDG1x, Keet van den Heuvel
 • 17.57 uur, VW3, baan 4, LDG2x, EJLD
 • 18.39 uur, VW2, baan 4, DE2x, Evy Paulussen i.c.m. Argo
 • 20.30 uur A-finale LDG1x
 • 20.33 uur A-finale LDG2x
 • 20.51 uur A-finale DE2x

Voorwedstrijden zaterdag

 • 08.30 uur DTal8+, voorwedstrijd 3, baan 8, Dames Talentenacht
 • 08.36 uur DTal4*, voorwedstrijd 1, baan 2, Dames Talenten dubbelvier
 • 08.54 uur Ej4+, voorwedstrijd 1, baan 2, EJZ
 • 09.18 uur LDG1x, voorwedstrijd 1, baan 5, Saskia Verhoef
 • 09.50 uur LB2x, voorwedstrijd 2, baan 2, TJL
 • 12.25 uur LEj8+, voorwedstrijd 1, baan 5, EJL
 • 13.47 uur Dev4-, voorwedstrijd 2, baan 5, TJZ
 • 14.19 uur LDB2x, voorwedstrijd 2
  • Baan 2, Sarah Mans & Evy Paulussen
  • Baan 6, Keet van den Heuvel & Anne-Aimée Dabekaussen

Finales zaterdag

 • 15.32 uur DTal8+, A-finale Dames Talentenacht
 • 15.38 uur DTal4*, A-finale Dames Talenten dubbelvier
 • 15.46 uur Ej4+, A-finale EJZ
 • 15.54 uur LDG1x, A-finale Saskia Verhoef
 • 16.02 uur LB2x, A-finale TJL
 • 17.13 uur LEj8+, A-finale EJL
 • 17.37 uur Dev4-, A-finale TJZ
 • 18.02 uur LDB2x, A-finale LEjD

Voorwedstrijden zondag

 • 09.08 uur LDB1x, voorwedstrijd 3
  • Baan 2, Anne-Aimée Dabekaussen
  • Baan 6, Keet van den Heuvel
  • 09.52 uur LDE4x, voorwedstrijd 2, baan 2, Saskia Verhoef i.c.m. Njord
  • 10.58 uur LB8+, voorwedstrijd 2, baan 6, EJL
  • 12.40 uur DB8+, voorwedstrijd 1, baan 5, Evy Paulussen i.c.m. Argo
  • 13.05 uur LDG2x, voorwedstrijd 1, baan 6, Saskia Verhoef & Sophie Mans
  • 13.17 uur LB1x, voorwedstrijd 1
   • Baan 5 Ino van der Heijden
   • Baan 6 Tom van Kraaij
   • 14.05 uur E8+, voorwedstrijd 2, baan 5, EJZ i.c.m. Laga

Finales zondag

 • 15.29 uur LDB1x, A-finale Anne-Aimée Dabekaussen & Keet van den Heuvel
 • 15.45 uur LDE4x, A-finale Saskia Verhoef i.c.m. Njord
 • 15.54 uur LB8+, A-finale EJL
 • 16.52 uur B8+, A-finale, baan 3, TJZ i.c.m. Euros/Gyas
 • 17.07 uur DB8+, A-finale Evy Paulussen i.c.m. Argo
 • 17.23 uur LDG2x, A-finale Saskia Verhoef en Sophie Mans
 • 17.27 uur LB1x, A-finale TJL
 • 17.51 uur LE4x, A-finale, baan 4,Tom van Kraaij i.c.m. Phocas
 • 18.00 uur E8+, A-finale EJZ i.c.m. Laga

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden