|

Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker (KHB)

Waarde leden,

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden, en dat kan slechts één ding betekenen; het is tijd voor de Koninklijke Holland Beker. De crème de la crème onder de roeiwedstrijden. Voor de eerstejaarsploegen een wedstrijdweekend waar een seizoen lang kwalificeren aan vooraf gaat, aangezien slechts de top-6 van het klassement aan de start verwelkomd mag worden. Voor de ouderejaars een niet minder prestigieuze wedstrijd, en een kans om zich te meten met buitenlandse concurrenten. Ook namens Saurus zullen er een aantal ploegen aan de start verschijnen.

In het Male Freshmen 4+ veld (MFm4+) zullen de heren van Eerstejaars Zwaar het wederom opnemen tegen inmiddels vertrouwde concurrenten. Aegir, Asopos, Gyas, Laga en Skadi zullen ongetwijfeld alles uit de kast halen om het de klassementsleider uit Maastricht lastig te maken. Saskia Verhoef zal uitkomen in de ‘Under 23 Light Women’s Single Sculls’ (BLW1x).  Daarin kan ze tegenstand verwachten van bekende namen uit het vaderlandse roeicircuit, maar ook verrassende tegenstandsters uit Frankrijk en  Denemarken.

Ook de wereldbeker dubbeltwee van Gerard van der Velden en Vincent Klaassens (Proteus-Eretes) zal wederom van start gaan. In voorbereiding op de derde wereldbekerwedstrijd in Luzern, varen ze op de KHB in het Men’s double sculls veld (M2x). De laatste ploeg met Sauriers aan boord die op zaterdag in actie komt, is een combi-acht met drie heren van Tweedejaars Zwaar. De Saurus/Euros/Phocas/MWC combinatie zal uitkomen in het Men’s Invitational 8+ veld (MI8+)

Op zondag zal alleen Saskia Verhoef nogmaals in actie komen. Ditmaal in combinatie met 3 lichte dames uit Leiden in een dubbelvier. De Njord-Saurus combinatie vaart in het sterk bezette Lightweight Women’s Quadruple Sculls (LW4x) veld met 9 inschrijvingen.

Het zal aanzienlijk koeler worden op de Bosbaan dan het de afgelopen dagen is geweest, en met een stevig windje mee zullen er ongetwijfeld snelle tijden worden gevaren, en wie weet wel Saurus-records worden aangescherpt. Ik hoor verhalen over een rijdende tribune; ik ben net zo benieuwd als u, en hoop wederom op veel Saurus-support langs de waterkant.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Voorlopige tijdsindicatie

Zaterdag

 • M2x (Gerard)
  • Voorwedstrijd 9.55 uur
  • Finale A 15.36 uur
  • MI8+ (TJZ)
   • Voorwedstrijd 10.40 uur
   • Finale A 16.48 uur
   • BLW1x  (Saskia);
    • Finale A: 14.06 uur
    • MFm4+ (EJZ)
     • Finale A 18.00 uur

Zondag

 • LW4x (Saskia)
  • Voorwedstrijd 10.20 uur
  • Finale A 17.00 uur

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden