|

Voorbeschouwing Orca Slot

Waarde leden,

Met pijn in mijn hart kondig ik alweer het laatste competitieweekend van het seizoen aan. Op de Orca Slot zullen we dit weekend nog één keer genieten van de zonsopkomst boven de Bosbaan, van het roeitalent dat zich in de afgelopen maanden (bij sommigen) ontwikkeld heeft, van een avontuur door Amsterdam,  een bowa-borrel met verbrande koppies, en hopelijk een mooie barovername om het seizoen af te sluiten. Het wordt zonnig, het wordt druk, en er kan nog steeds gewonnen worden! Kortom: het wordt nog één weekendje genieten.

De mannen van Heren 1 bijten op zaterdag het spits af, gevolgd door de dames van Saurus 5. Ook Saurus 1 zal dit weekend weer van start gaan in poule 1. Weten zij hun plek in de Top 15 van de bokaal te behouden? De Heren Top C4+ zal naast de reguliere wedstrijd ook meetellen voor het NSK op zaterdagmiddag. Zij zullen maar liefst driemaal over het water gaan voordat zij hun Top C4+ jaar afsluiten. Naast de eerstejaars ploegen zijn ook de clubdames op zaterdag aan de beurt. Het EJD viertje heeft zich weer herenigd in hun oude vertrouwde opstelling, en zullen op de laatste wedstrijd van het seizoen voor het eerst sinds februari weer als volledig team van start gaan. Zij zullen de strijd aangaan met de clubdames in het D4+ veld. Bovendien is de Saurus/Agon D4* combi op de EDR goed bevallen, en zal deze combinatieboot ook dit weekend weer een poging voor de winst wagen.

Nadat de finales en het NSK gevaren zijn zullen we gezamenlijk nog even op de Bosbaan naborrelen onder het genot van een barbecue, waarna we ons klaar gaan maken voor het Slotfeest. Nog één avondje rellen om het af te leren.

Na een powernap van toch zeker 2,5 uur zijn we zondagochtend weer van de partij, met als eerste team Saurus 2. Zij worden gevolgd door de Dames Top C4+, welke net zoals de heren ook zullen meedingen naar de winst van het NSK. Op zondagochtend zullen we ook een aantal van onze Lentedames in ons midden hebben, die mee zullen starten in het DLente C4+ veld. Daarna is het aan de ouderejaars om het water op te gaan. Zowel de clubheren, een dames clubacht, en de club 2x roeien in het tweede blok hun voorwedstrijd. De club 2x zal voor het eerst een Saurus tegenstander in het veld hebben: na weken van hard trainen gaan de talentendames ook een poging wagen in het clubveld. Na deze finale zullen Dominique Vrouwenvelder en Roos Rooijakkers ook de definitieve winnaars zijn van de Ask&Embla bokaal! In de pauze na de voorwedstrijden zullen de échte nummers van dit weekend dan eindelijk van start gaan: de functie-achten. Lotte Hoogkamer en haar mede-voorzitters zullen hier ten onder gaan aan het indrukwekkende talent van de compo-achten, uiteraard versterkt door ondergetekende, welke naar alle waarschijnlijkheid door hun biercoaches als eerste naar het erevlot geschreeuw zullen worden. Weten zij de barcom’s voor te blijven in baan 1? Het wordt in ieder geval een spannende wedstrijd!

In de middag vinden wederom de finales en het NSK plaats, waarna we nog maar één wijntrein verwijderd zullen zijn van het einde van het composeizoen (of sluiten we hem toch af in de Fessa?). Laten we dus met zijn allen nog even volop genieten dit weekend, om samen een prachtig en succesvol seizoen af te sluiten.

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden