|

Nabeschouwing Thetis Sprints & ARB – Voorbeschouwing ZRB

Waarde leden,

Wederom een succesvol weekend voor Saurus op die prachtig mooie Bosbaan. Het weekend werd stijlvol geopend met het trekken van twee sprintblikken. Allereerst door Saskia Verhoef in het LDG1x veld, niet veel later door Gerard van der Velden en Vincent Klaassens (Proteus-Eretes) in hun geliefde dubbeltwee veld. Hoe kwalificeer je voor een wereldbekerwedstrijd? Juist ja, eenvoudigweg de Thetis sprints winnen.

Met een roze loper op het vlot, en winnaars uit Maastricht, waren de Giro-grappen niet aan te slepen bij de commentatoren. Saurus viel wederom op bij roeiend Nederland.

Zaterdagochtend, het begin van de rest van het weekend. Het was snel weer, en er werd dan ook kneiterhard gevaren. De mannen van EJZ werden 3e in de A-finale  van het Ej4+ veld, en namen dankzij de behaalde punten de leiding over van Laga in het Eerstejaarsklassement. In een bijzonder spannende A-finale werd Saskia Verhoef nipt 4e in het LDG1x veld, Keet van den Heuvel won overtuigend de B-finale aan in datzelfde veld. De heren van TJZ maakten wederom aanspraak op hun ‘honderdsten-marge’ en liepen op 0,03 seconde de A-finale van de Dev4- mis. Ook Tom van Kraaij zag een finaleplek aan zich voorbijgaan in het LG1x veld. De mannen van EJL bleven in de voorwedstrijd heel dicht bij klassementsleider Nereus, in de A-finale zetten ze een 6e tijd op de klokken; 3 punten mee naar Maastricht. Ook de EJLD in de 2x wisten de A-finale te bereiken in het LDB2x veld, en noteerden daar een 4e tijd. De Proteus/Saurus combi deed bijzonder goede zaken in het E2x veld; in twee werkelijk prachtige races werd het visitekaartje afgegeven. Een derde plaats achter twee sterke bondsboten was het resultaat.

Op zondag waren er in de zware sectie wat pijntjes en zieken, wat leidde tot een combi-boot van EJZ en TJZ in het G4+ veld met een 5e plaats in de A-finale als resultaat, de vierzonder kon helaas niet van start gaan. Ook werd er door de 3 niet-zieke heren van TJZ gevaren in een ware regenboogcombi; met verenigde krachten van Argo, Phocas, Orca, Saurus en MWC werd een 6e plaats in de A-finale van het E8+ veld bereikt. De mannen van EJL gingen op herhaling in de A-finale, en 5e plaats werd daar genoteerd. Zowel Tom van Kraaij als Keet van den Heuvel wonnen de B-finale. De dubbeltwee van de EJLD strandde helaas in de voorwedstrijd van het LDG2x veld, het veld dat later die middag gewonnen werd door Saskia Verhoef in combinatie met Sanne van den Tol (Skadi). Beide dames gaan vanaf nu mouwloos door het (roei-) leven. Zoals u weet werd het weekend winnend afgesloten door Gerard van der Velden en Vincent Klaassens (Proteus-Eretes) in het G2x veld.

Vanavond blikken we om 21.00 uur op gepaste wijze voor het laatst gezamenlijk terug op de successen van de ARB. Roeiers en coaches hebben hun hoofden inmiddels alweer bij de volgende wedstrijd, namelijk de ZRB. Aankomend weekend zal onze wedstrijdsectie onder de rook van Tilburg wederom een gooi doen naar het hoogst haalbare. Een wedstrijd met een iets ander programma dan normaal gesproken, en met slechts 4 plaatsen in de A-finale een cruciale inspanning in de voorwedstrijden. De klassementswedstrijden worden op zondag gevaren, in een time-trial over 1000m met knock-out. Hopelijk mogen EJL, EJZ, en TJZ tot de finale blijven racen! Evy Paulussen en Sarah Mans stappen op beide dagen in de dubbeltwee. Keet van den Heuvel zal op zaterdag in het LDB1x veld strijden om de knikkers, op zondag start ze in een prachtige Njord-Saurus combinatie het LDB2x veld. Ook Tom van Kraaij stapt in de dubbeltwee, dit keer in combinatie met Phocas. Op zaterdag wordt er geskifft, en zal ook zijn ploegmaat Ino van der Heijden na lang blessureleed voor het eerst dit seizoen in de skiff aan de start verschijnen. Voor Saskia Verhoef dit weekend geen uitstapjes met andere verenigingen; twee dagen keihard varen in de Lesothosaurus.

De mannen van TJZ hebben hun sociale netwerk weer volledig in touw gezet; dit weekend staat een combinatie met een viertal Euros-heren op het programma. Voor Gerard van der Velden niets nieuws onder de zon; hij start wederom in de dubbeltwee met Vincent Klaassens.

Kortom; we hebben wederom een fantastisch weekend voor de boeg, de zon zal zich van haar beste kant laten zien, het wordt zomer in Hilvarenbeek. Ik hoop u vanavond te zien bij de blikkenborrel, en uiteraard aankomend weekend langs de waterkant.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Voorwedstrijden zaterdag

 • 08.04 uur G4-, baan 1, TJZ
 • 08.48 uur LDB1x, baan 2, Keet van den Heuvel
 • 09.00 uur G4+ baan 4; Theta gestuurd door Jasmijn Linssen
 • 10.20 uur LDE1x, baan 1, Saskia Verhoef
 • 10.40 uur LB1x , baan 3, Tom van Kraaij
 • 10.44 uur LB1x, baan 3, Ino van der Heijden
 • 11.00 uur LB8+, baan 2, EJL
 • 11.12 uur LDG2x, baan 3, EJLD

Finales zaterdag

 • 14.10 uur E2x, baan 2, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus-Eretes
 • 14.20 uur, G4-, TJZ
 • 15.00 uur, LDB1x, Keet van den Heuvel
 • 15.15 uur, LDE1x, Saskia Verhoef
 • 16.05 uur, LB1x, Ino van der Heijden & Tom van Kraaij
 • 16.30 uur, LDG2x, EJLD
 • 17.45 uur E8+, baan 3, TJZ i.c.m. Euros

Voorwedstrijden zondag

 • 08.00 uur, Dev4-, TJZ, time trial
 • 08.24 uur, LDev2x, Tom van Kraaij i.c.m. Phocas, time trial
 • 08.40 uur, Ej4+, EJZ, time trial
 • 08.40 uur, Ej4+, Theta gestuurd door Jasmijn Linssen
 • 09.28 uur, Lej8+, EJL, time trial
 • 10.30 uur, LDG1x, baan 4, Saskia Verhoef
 • 11.42 uur, LDB2x
  • Baan 2, Evy Paulussen & Sarah Mans
  • Baan 4, Keet van den Heuvel i.c.m. Njord

Halve finales zondag

 • 13.21 uur, Dev4-, TJZ
 • 13.45 uur, LDev2x, Tom van Kraaij i.c.m. Phocas
 • 14.03 uur, Ej4+, EJZ
 • 14.57 uur, LEj8+, EJL

Finales zondag

 • 15.36 uur, LDG1x, Saskia Verhoef
 • 16.16 uur, LDB2x, EJLD
 • 16.48 uur, Dev4-, TJZ
 • 17.12 uur, LDev2x, Tom van Kraaij i.c.m. Phocas
 • 17.24 uur, Ej4+, EJZ
 • 17.54 uur, LEj8+, EJL

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden