|

Voorbeschouwing Thetis Sprints & ARB

Waarde leden,

Alweer twee weken van noeste arbeid zijn er verstreken sinds de Westelijke Regatta. De wedstrijd waarop er wederom een dubbelslag werd geslagen door twee blikken te trekken, en waar een kwalificatie werd afgedwongen door Saskia Verhoef voor de European University Championships deze zomer in Servië, en fantastische prestatie!

Dit weekend staat er voor onze wedstrijdsectie een wederzien met de geliefde Bosbaan op het programma. Reden tot samenkomst van roeiend Nederland: de ARB, uiteraard traditiegetrouw voorafgegaan door de Thetis sprints op deze vrijdagavond.

Het sprinten over een afstand van 500m zal een kunstje worden dat slechts door onze ouderejaars roeiers wordt vertoond vanavond. Saskia Verhoef verschijnt aan de start in de skiff bij de LDG1x, net als Tom van Kraaij bij de LB1x. Gerard van der Velden stapt ook vanavond al in de dubbeltwee met Vincent Klaassens (Proteus-Eretes). Daarbij zal Ino van der Heijden na wekenlang blessureleed wederom aan de start verschijnen, in de dubbeltwee, samen met Tom.

En dan moet het weekend eigenlijk nog beginnen! Op zaterdagochtend een vroege aftrap van de mannen van EJZ die het vizier gericht zullen hebben op de corporale vier uit Delft, die het klassement leidt met een voorsprong van 2 punten. Op zondag starten de heren, in het inmiddels net zo vertrouwde G4+ veld. Ook de mannen van EJL zullen wederom op jacht gaan naar de klassementspunten, en op zondag vechten voor wat ze waard zijn in de strijd om dat felbegeerde Beginnersblik in de 8+! Bij de EJLD is de weg naar herstel ingeslagen; ook Anne-Aimee heeft inmiddels gelukkig weer twee gips-vrije armen en werkt hard aan haar rentree op het water. De overige 3 dames starten ook dit weekend in de dubbeltwee en de skiff.

Ondanks de positieve stappen in het herstel van Ino, zal Tom de ARB toch nog in zijn skiff varen, op beide dagen verschijnt hij aan de start. Saskia Verhoef heeft op zaterdag haar pijlen gericht op het LDG1x veld, op zondag krijgt de succesvolle Skadi-Saurus combinatie met Sanne van den Tol een vervolg. Zouden er dan echt mouwtjes afgeknipt gaan worden dit weekend….?  De heren van TJZ starten op beide dagen in de Teratophoneus voor hun standaardprogramma in de 4-, maar ook de Megalosaurus is uit de loods getrokken voor een uitstapje in de 8+. Een Argo/Saurus/Phocas/Maastrichtse combi zal op zondag haar visitekaartje afgeven in het E8+ veld. Ook Gerard van der Velden blijft verder schrijven aan het succesvolle verhaal van de Proteus-Saurs combinatie met Vincent Klaassens. Op beide dagen zal er in de dubbeltwee gestreden worden om de winst.

Misschien, heel misschien, kunnen we op Saurus na afloop van dit weekend wel een overgangs- en een SA-roeier bijschrijven in de boeken. Ik zie er in ieder geval enorm naar uit, en ben op alles voorbereid. Dit weekend dus niet alleen herkenbaar aan rode jas, maar ook aan schaar en champagne. Ik hoop u in grote getale langs de kant te mogen begroeten in de heerlijke voorjaarszon.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Vrijdagavond: Thetis Sprint

 • 18.34 uur, LG2x, voorwedstrijd 2, baan 2, TJL
 • 19.01 uur, LDG1x, A-finale, baan 2, Saskia Verhoef
 • 19.04 uur, LB1x, A-finale, baan 6, Tom van Kraaij
 • 19.37 uur, E2x, A-finale, baan 5, Gerard van der Velden i.cm. Proteus-Eretes
 • 20.07 uur, LG2x, A-finale, TJL

Voorwedstrijden zaterdag

 • 08.20 uur EJ4+, voorwedstrijd 3, baan 3, EJZ
 • 08.44 uur LDG1x, voorwedstrijd 1, baan 5, Saskia Verhoef
 • 08.48 uur LDG1x, voorwedstrijd 2, baan 2, Keet van den Heuvel
 • 10.36 uur, Dev4-, voorwedstrijd 1, baan 2, TJZ
 • 10.45 uur, LG1x,  voorwedstrijd 1, baan 6, Tom van Kraaij
 • 11.48 uur, LDB2x, voorwedstrijd 2, baan 2, EJLD
 • 12.18 uur, LEj8+ , voorwedstrijd 1, baan 2, EJL
 • 12.40 uur, E2x, voorwedstrijd 1, baan 3, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus-Eretes

Finales zaterdag

 • 13.09 uur, EJ4+, A-finale, EJZ
 • 13.29 uur, LDG1x, A-finale, Saskia Verhoef & Keet van den Heuvel
 • 16.14 uur, Dev4-, A-finale, TJZ
 • 16.19 uur, LG1x, A-finale, Tom van Kraaij
 • 17.04 uur, LDB2x, A-finale, EJLD
 • 18.04 uur, LEJ8+, A-finale, EJL
 • 18.14 uur, E2x, A-finale, Gerard van der Velden i.cm. Proteus-Eretes

Voorwedstrijden zondag

 • 08.05 uur, G4-, voorwedstrijd 2, baan 2, TJZ
 • 08.58 uur, G4+, voorwedstrijd 3, baan 5, EJZ
 • 09.22 uur, LDB1x, voorwedstrijd 3, baan 2, Keet van den Heuvel
 • 09.35 uur, LB8+, voorwedstrijd 1, baan 3, EJL
 • 12.08 uur, LB1x, voorwedstrijd 1, baan 3, Tom van Kraaij
 • 12.36 uur, LDG2x, voorwedstrijd 2
  • Baan 1, EJLD
  • Baan 4, Saskia Verhoef i.cm. Skadi
  • 12.53 uur, E8+, voorwedstrijd 2, baan 1, TJZ i.c.m. Argo/Phocas

Finales zondag

 • 14.22 uur, G4-, A-finale, TJZ
 • 15.02 uur, G4+, A-finale, EJZ
 • 15.21 uur, LDB1x, A-finale, Keet van den Heuvel
 • 15.46 uur, LB8+, A-finale, EJL
 • 17.38 uur, LB1x, A-finale, Tom van Kraaij
 • 17.48 uur, LDG2x, A-finale, Saskia Verhoef i.m. Skadi & EJLD
 • 18.08 uur, E8+, A-finale, TJZ i.c.m. Argo/Phocas
 • 18.13 uur, G2x, A-finale, baan 4, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden