|

Nabeschouwing EDR

Waarde leden,

Afgelopen weekend ondernam een delegatie aan Sauriërs de wereldreis naar Twente voor de Euros Drienerlo Regatta. Op een tweekamp van 1500 en 450m werden de temperaturen van boven de 30 graden getrotseerd en werd voor de eerstejaars alweer de een-na-laatste wedstrijd gevaren.

Zaterdag was een drukke dag: alle NOOC ploegen plus twee clubploegen gingen op deze dag het water op. Saurus 2 had geen tijd om hun ULV kater bij te slapen op de camping, en mochten in het eerste blok het spits afbijten. Zij behaalden de 10e plaats in poule 2. Ook Saurus 3 wist zich in de Top 10 van hun poule te plaatsen, en eindigden op de 7e plek.

Roos en Dominique hadden besloten om een keer met, in plaats van tegen, hun concurrenten van Agon te roeien, en stapten voor het eerst samen in de 4*, gestuurd door Margot Beelen. Hier bleek dat zij niet alleen sterk liggen in hun eigen veld, maar dat ze ook de dubbel vieren achter zich kunnen laten. Taart! Met een finishtijd van 3:56.3 kwamen zij als eerste over de finish.

Saurus 4 en Saurus 5 gingen de strijd weer met elkaar en de rest van hun veld aan, en behaalden respectievelijk de 12e en 15e plek. Ook de heren 1 waren weer aan de beurt: zij wisten met de 4e snelste tijd het merendeel van hun veld achter zich te laten!

In de middag stak de wind flink op, en de combinatie met de hitte van afgelopen weekend zorgde voor een zware wedstrijd voor de clubheren. Zij bleven met een 12e plek net buiten de Top 10 die zij normaal gesproken behalen. De dag werd afgesloten met de Dames Top C4+. Afgelopen weekend wisten zij hun eerste taart van het seizoen binnen te slepen, maar dit weekend was de concurrentie van het klassementsveld weer sterk en eindigden zij op de 10e plaats.

Na het wachten op een prijsuitreiking die toch niet door bleek te gaan kwam de camping borrel langzaam op gang. Afhaal pizza, flesjes sterk uit Duitsland (want dat is toch vlakbij) en een kleine integratie met Laga (‘jezus wat hebben jullie veel vrouwen’) later vertrokken we naar het EDR feest. Er werden nog een paar pogingen tot barovernames gedaan, maar helaas zonder veel succes. Dan maar weer rellen op de camping. Het werd een spannende nacht: de onweersbuien die voor zondag voorspeld waren kwamen iets eerder, en met flitsen en luide knallen werden we iets eerder dan gehoopt wakker gemaakt. Gelukkig konden we uitslapen.

Op zondag waren de overige clubboten en de Heren Top C4+ aan de beurt. De clubdames namen het weer op tegen de EJD combi, maar beide moesten het helaas afleggen tegen Nereus die de eerste plek behaalde. De Saurus boten eindigden op de 8e en 3e plek. De Heren Top C4+ wist weer netjes binnen de Top 10 van het klassement te blijven, en werden met 3:44,6 8e in hun veld. Tenslotte stapten Dominique en Roos weer in de vertrouwde dubbel twee om hun vijfde wedstrijd binnen de bokaal te varen. Ook zij hadden last van het weer: met flink wat golven en een stralende zon was het geen makkelijke wedstrijd. Helaas was deze wedstrijd ook erg lastig voor de tijdswaarnemers, en laat de definitieve uitslag dus nog op zich wachten. Hebben ze ook deze taart op hun naam weten te zetten?

Het seizoen loopt alweer bijna ten einde. Komende zaterdag zullen de clubboten nog een kans hebben op de Asopos Driekamp, waarna ons alleen de Orca Slotwedstrijden nog resten. Hopelijk zie ik velen van jullie in Leiden en Amstelveen om onze roeiers aan te moedigen!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden