|

Wedstrijdverslag Damen Raceroei Regatta

Waarde leden,

Ondanks de prachtige blikken die gevierd mochten worden na de Hollandia, werd er in de twee weken na die dubbele blikkenborrel wederom snoeihard getraind. Het seizoen raast immers door en wacht op niemand. Aankomend weekend staat onze wedstrijdsectie een nieuw avontuur te wachten; het eerste uitstapje dit jaar naar de Willem-Alexander baan, beter bekend als de WAB. Geboekt onder de noemer ‘Rotterdam’, maar zelfs nog ver gelegen van het gehucht dat ‘Zevenhuizen’ heet. Een baan alleen te bereiken met navigatie-opdracht ‘midden in de polder’. Zo midden in de polder, dat de wind er altijd vrij spel heeft, en die wind is nu juist wat de Willem-Alexanderbaan zo berucht maakt. Daar waar de wind en golven een extra hindernis zijn, maken dat alleen de allerbeste roeiers kans op de winst.

Het zal een van de eerste Saurus-aangelegenheden zijn waar de mannen zo overduidelijk in de meerderheid zijn; slechts één lichte dame zal de eer van het damesroeien hoog kunnen houden dit weekend. Saskia Verhoef stapt op zaterdag wederom in haar inmiddels vertrouwde skiff, ze start ditmaal een klasse hoger dan het veld waarin ze op de Hollandia de sterkste was. Op zondag heeft ze het gezelschap opgezocht van een Skadi-dame, voor een avontuur in de dubbeltwee. Onze Eerstejaars Lichte Dames zullen we aankomend weekend helaas moeten missen wegens een ongelukkige val met de fiets. Heel veel beterschap gewenst Anne-Aimee!

Eerstejaars Zwaar zal op zaterdag op zoek gaan naar dat felbegeerde klassementsblik, op zondag wordt er gestart in het gevorderde 4+ veld. De mannen van Eerstejaars Licht zullen hun goede prestaties uiteraard vervolg willen geven door ook dit weekend een plek in de A-finale af te dwingen. Op zaterdag zal dit in het Lichte Eerstejaars achten klassement gaan gebeuren, op zondag bij de lichte beginners achten.

Voor onze lichte skiffeur Tom van Kraaij zal dit het eerste volledige weekend in de skiff worden, hij start op beide dagen in zijn eigen vertrouwde boot. Ook voor de mannen van Tweedejaars Zwaar wordt het een weekend met vertrouwd programma; op beide dagen wordt de Teratophoneus te water gelegd. Het gemis van 1/100e seconde op de Hollandia is nog niet vergeten, op zaterdag zal er gestreden worden in het developmentklassement, op zondag bij de gevorderde vierzonders. Voor Gerard van der Velden staat er op zaterdag opnieuw een combi-avontuur met Proteus op de planning, op zondag zal hij ‘gewoon’ uitkomen in het Elite 1x veld.

———————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen weekend werd de Damen Raceroei Regatta gevaren op de Willem-Alexander baan te Zevenhuizen. Voor degenen die er niet waren, laat mij een beeld schetsen en u meenemen naar de WAB. De Willem-Alexander Baan heeft haar naam weer eer aan gedaan. Naast 615 boten was de Wind namelijk ook een belangrijke aanwezige. Op zaterdagochtend gingen er al 4 skiffjes om. Wat op je netvlies bleef hangen was toch wel het beeld van enkele teleurgestelde roeiers gewikkeld in warmtedekens op een motorbootje.

Tussen al dat stormend geweld moest er natuurlijk ook nog gewoon hard geroeid worden. En nu we inmiddels alweer een blikkenborrel hebben mogen vieren, kunnen we ook wel concluderen dat dit wederom bij een aantal ploegen zeer verdienstelijk gelukt is. Een overzicht met resultaten van het weekend vindt u beneden aan dit bericht.

In aanloop naar de Westelijke Regatta zijn we inmiddels op het moment gekomen dat er meer nationale wedstrijden achter ons liggen dan nog in het verschiet. Dit was dan ook een mooie gelegenheid om met de gehele wedstrijdsectie te genieten van een heerlijk Halfway-diner, met zorg samengesteld door onze chefs de cuisine; Bart Vriesema en Ben Bruijne, waarvoor hulde. De mannen van Eerstejaars Zwaar zetten de naam van de avond kracht bij, door het seizoen zowel letterlijk als figuurlijk doormidden te zagen. Eenmaal is een gebeurtenis, tweemaal is toeval, driemaal is pas traditie. Hopelijk zijn we op weg naar een mooie nieuwe traditie op de Saurus-kalender, voor nu was het in ieder geval een mooie gebeurtenis!

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t.

Zaterdag

 • EJL 3/6 in B-finale (07.19,19), LEj8+
 • EJZ 3/6 in A-finale (07.47,72) Ej4+
 • Saskia Verhoef 3/6 in A-finale (10.12,55) LDG1x
 • Tom van Kraaij 4/6 in voorwedstrijd (09.05,72) LG1x
 • TJZ 4/6 in B-finale  (07.46,01) Dev4-
 • Gerard van der Velden 1/6 in A-finale (07.32,42), E2x i.c.m. Proteus-Eretes à BLIK!

Zondag

 • EJL 5/6 in B-finale (07.16,18) LB8+, i.c.m. Triton
 • EJZ 3/6 in A-finale  (07.33,46) G4+
 • Saskia Verhoef 1/4 in B-finale (08.36,95) LDG2x, i.c.m. Skadi
 • Tom van Kraaij 5/6 in voorwedstrijd (08.34,67) LB1x
 • TJZ 3/6 in voorwedstrijd (07.25,38) G4-
 • Gerard van der Velden 3/6 in A-finale (08.00,21) E1x

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden