|

Reisverslag Dunai Regatta

Waarde leden,

Afgelopen weekend is een delegatie Sauriërs afgereisd naar Budapest voor de Dunai regatta. Het was een weekend als geen ander. Als ware VIP’s werden we op vrijdagochtend van het vliegveld gehaald en zo zouden we ons de rest van het weekend ook voelen.

Vrijdagmiddag kregen we tijd om te trainen. Hiervoor moesten we richting een eiland ten zuiden van Budapest. Aan een kleine tak van de Donau lagen hier een heleboel roeiverenigingen. Er bestond duidelijk niet zo iets als materiaalbesef in een land waar de ene C4 afbladderend de regen tegenhield voor de C4 er onder en  andere boten, al dan niet expres, tot bloembak gepromoveerd waren. Tot onze grote verbazing haalde ze uit de diepste uithoek van een oude loods een spiksplinternieuwe 8+. Toen we ook bladen kregen met de Hongaarse vlag wisten we dat ons team behoorlijk serieus werd genomen. Dit zou de boot zijn dit weekend. In het onweer en de stromende regen hebben we bij wijze van training wat baantjes getrokken.
Diezelfde avond was het tijd om te eten en tijdens de onbeperkte halve liters en flessen champagne hebben we ook kennis gemaakt met de concurrentie. Een mannen 8+ uit Hannover. Toen we erachter kwamen er alleen in die boot al 3 oud-WK gangers zaten, begonnen we onze kans op winnen toch wat lager in te schatten. Margot deed nog even een poging om er een te verleiden zodat hij zich misschien de volgende dag zou verslapen en de race zou missen, maar dat heeft niet zo mogen zijn.
Op zondag was het dan tijd voor de Dunai Regatta. Op de kant van de Donau werd een festival georganiseerd met allerlei sporten. In de stralende zon werd luid gejuicht om het beachvolleybal en het cheerleaden, maar de echte wedstrijden werden op het water beslist. Nadat de dragon-boats voorbij geraasd waren, konden wij eindelijk onze boot in het water leggen. Tijd om op te roeien. Het was duidelijk dat een winderige WAB of een open-stuk met golven ons nooit meer zou imponeren. Zo nu en dan moesten we ons door golven van ongeveer een meter hoog heen ploegen en er dreven halve bomen in de rivier. Iedereen zat in zijn focus.
Toen we bij het prachtige parlement van Budapest aan waren gekomen in de boot mochten we klaar gaan liggen. Ineens ging er een vlag naar beneden en was de wedstrijd blijkbaar gestart. Een GPS-baken zorgde ervoor dat er ook nog zoiets als tijd werd opgenomen. Echt meevaren in het veld deden we niet, maar we konden ook niets beginnen tegen al die mannen achten. Een finale hebben we helaas dus niet gehaald. We hebben de dag dan ook maar afgesloten met budapils en donauts en zijn midden in de nacht meteen vanuit de kroeg het vliegtuig in gerold.
Het was top, volgend jaar weer?
Met rood-witte groet,
Michel Koopmans
Penningmeester h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden