|

Nabeschouwing Rottebokaal

Waarde leden,

De Rottebokaal was weer een compoweekend zoals het hoort: creperen in een tent, bowaborrels, een mooi feest, taart en de nodige chaos. Het was weer genieten.

Na een koude nacht stond de IntegraCie zaterdag vroeg bij de bowa, waar ook de eerstejaars bijna op tijd waren (‘We zijn er, we staan nu voor Skadi!’). Wat overhaast stapte Saurus 4 onder leiding van stuur-in-spé Bams Bugter in de boot om de strijd aan te gaan met onder andere Saurus 3. De motiverende woorden van powerstuur Hupperetz hadden hier de overhand, en Saurus 3 wist zich in de a-finale te plaatsen. Saurus 4 werd afgeleid door wat technische mankementen (‘het dolklepje zat net echt nog dicht’) en plaatste zich in de d-finale. In de finales eindigden de ploegen op de vijfde en vierde plek. Ook werd er dit weekend voor de verandering in het DCl 8+ veld gestart. Na een wat chaotische start kwam deze instapboot als een dieselmotortje op gang en wisten zij zich met een 4e plek te plaatsen voor de b-finale.

Na een aantal verwonderende blikken van wedstrijdcommissaris Anke ‘ik snap gewoon niet zo goed wat er allemaal gebeurt’ Gielen, een broodje bratworst en de eerste halve liter bakkies was het na de pauze de beurt aan de Dames Top C4+. Na een 1000m voorwedstrijd en een spannende 2000m finale werden zij welverdiend eerste in de c-finale.  De club acht liet in hun finale zien dat ze prima mee konden komen met de bokaalploegen. Helaas moesten ze het na een spannende wedstrijd in de laatste seconden afleggen tegen Phocas en Njord.

De dag draaide natuurlijk eigenlijk maar om één veld: de op aanvraag toegevoegde CompetitieCommissie Mix C4+ Sprint. Vol goede moed werden de galaxy unicorn leggings aangetrokken, sprak hoofdcoach Scheltema het wedstrijdplan door en stapte de IntegraCie in de boot om te winnen. Helaas bleek trainen niet alleen voor talentlozen te zijn en is dit niet gelukt. Dan maar een bakkie doen. Bij deze sprints lagen ook Dominique en Roos op het water. Met maar liefst één tegenstander hadden zij op beide afstanden in het D2x veld de snelste tijd: de tweede taart van het seizoen was binnen! Hoewel de uitreiking van de taart lastiger bleek dan verwacht konden we met een tevreden gevoel de WAB verlaten.

Op de camping had Vidar de barbecue alvast aangestoken en werd er weer heerlijk geborreld. Het eten viel wederom tegen, de hitjes werden steeds beter, en in no time werden de halve liters ingeruild voor de flesjes sterk die nog ingeleverd moesten worden. De busreis naar het RSC escaleerde weer als vanouds: hitjes van Saurus, hitjes van Vidar, geen hitjes van onze nieuwe Aegir camping-vrienden, en een buschauffeur die netjes op de maat mee toeterde. In de Bikinibar kwamen de verborgen paaldanstalenten naar boven, en bleek dat barovernames met Boumans niet altijd een goed idee zijn (**Wil heel Vidar het gebouw verlaten**). Het was weer mooi.

Op zondag kon er weliswaar uitgeslapen worden en volgens de weersvoorspelling zou het een prachtige dag worden. Gewapend met zonnebrandcrème en zonnebrillen gingen we er weer tegenaan (Anke Gielen, 8:00 ’s ochtends: ‘Ik snap niet hoe jullie dit ieder weekend doen’). Het werd een succesvolle ochtend. Saurus 1 plaatste zich met de 4e tijd in de a-finale van poule 1, en Roos en Dominique kwamen na een spannende eerste 100 meter met een bootlengte of dertig verschil over de 2k finishlijn. Alles leek goed te gaan, maar de WAB zou de WAB niet zijn zonder een beetje overlast van windvlagen en onstuimige golven. Nadat het springkussen wegvloog en ook de boten niet meer op de stellingen bleven liggen werd er na een kort crisisberaad besloten het middagprogramma aan te passen. Vanaf nu zou er nog maar één afstand gevaren worden: 1000m met doorstart. Gelukkig waren de dames van Doornrowsje niet van hun à propos te brengen en voeren zij een sterke finale. Ze eindigden op de 3e plek van de NOOC bokaal! Onder het motto ‘één taart is geen taart’ lieten Dominique en Roos ook op zondag het DCl 2x veld achter zich en sleepten zij voor de tweede keer dit weekend de winst binnen. Gefeliciteerd dames!

Wegens de wind werden de NOOC voorwedstrijden geschrapt en voeren de Heren 1, de dames van Saurus 2 en de Heren Top C4+ slechts één time trial van 1000m. Hierin werden respectievelijk de 23e, 8e en 9e plek gevaren.

Het was weer een fijn weekend. Dank ook aan de toeschouwers die zowel op de kant als op het feest voor de nodige sfeer zorgden. Tot op de PEil!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden