|

Nabeschouwing Amstel SkollCup

Waarde leden,

Afgelopen weekend mochten we weer een weekendje genieten op de Bosbaan. Met paaseitjes op zak reisde de compo-delegatie af naar de Amstel SkollCup, waar vele mooie wedstrijden gevaren werden.

Onder het geschreeuw van the one and only Lars Plato mocht Saurus 2 het spits afbijten. In de voorwedstrijd kwamen zij als 2e over de finish. Ook Saurus 1 wist hun tegenstanders voor te blijven en wonnen de voorwedstrijd. De spanning liep bij het dames clubviertje hoog op, maar ook zij kwamen in hun eerste wedstrijd na 2000m als eerste over de finish. Een succesvolle ochtend!

Ook de hierop volgende finales werden hard gevaren. Saurus 2 kwam als eerste over de finish in de C-finale, gevolgd door Saurus 1 die de tweede plek in de A-finale haalde. Dit belooft wat voor de wedstrijden die komen gaan!

In de middag was de beurt aan Saurus 4, die de 4e plek in de E-finale behaalden, en de Heren Top C4+. Met hun 3e plek in de voorwedstrijd bereikten zij de B-finale, waar ze als 5e eindigden. Ook werd natuurlijk het paradepaartje van de Amstel SkollCup, het wedcom-compocom 2x veld, gestart door Saurus. In een race die blijkbaar iets serieuzer genomen werd door de andere deelnemende besturen kwamen Anke Gielen en ikzelf als vierde over de finish. We zijn niet omgeslagen en Thêta werd laatste, wat ons betreft dus een succes. De clubdames hadden met hun eerste succes ook meteen hun eerste tegenslag van het seizoen. In de voorwedstrijd liep Paulien Brandsen een duimblessure op, waardoor reddende engel Dominique Vrouwenvelder een dag eerder dan verwacht de boot in stapte. In deze onverwachte opstelling werden de dames 5e in de A-finale.

Waar zaterdag op het water hard gewerkt werd, werden ook op de kant al de nodige strategieën voor de avond overwogen. In samenwerking met Vidar werden we voorbereid op een avond van barovernames en brasfestijnen (Boumans, tel jij af?). Laten we zeggen dat het weer een mooi feestje was.

Na weer een lange powernap verschenen de roeiers op zondagochtend weer fris en fruitig bij de bowa. Geen compoweekend zonder regen natuurlijk, dus de zondagochtend was wederom genieten. Gelukkig vormden de wedstrijden een mooie afleiding van het feit dat het toch echt onder de 10/13 graden was.

Saurus 5 boekte deze dag flink wat vooruitgang ten opzichte van de HNOT. Waar zij drie weken geleden als winnaars de G-finale uitstapten, wisten zij zich dit weekend voor de C-finale te plaatsen, waar ze 4e werden. Ook de clubheren startten op zondag hun eerste wedstrijd. Zij voeren een eenzame race, en kwamen met flink wat ruimte tussen Phocas en Proteus als tweede over de finish. Hiermee plaatsten ze zich in de B-finale, waar zij wederom de 2e plek behaalden. Ook Saurus 3 mocht dit weekend hun eerste wedstrijd varen en laten zien wat zij in huis hebben. Zij bereikten de C-finale, waar ze als 6e over de finish kwamen.

Na het succes bij de Tweehead waren de ogen dit weekend natuurlijk gericht op Roos Rooijakkers en Dominique Vrouwenvelder in het DCl 2x veld. In de voorwedstrijd behaalden zij met gemak de eerste plaats, maar toch speelden de zenuwen op toen in de middag de finale gevaren moest worden. Wat hadden de andere ploegen nog in huis? Met name Agon en Okeanos wisten het af en toe nog spannend te houden, totdat de clubdames los wisten te komen en met beheerste halen als trotse winnaars over de finish voeren. De eerste taart van het seizoen is binnen, en smaakt naar meer! Nogmaals gefeliciteerd dames!

Het weekend werd afgesloten met de finales van de Dames Top C4+ en mevrouw de Praeses in het voorzitter 1x veld. Lotte Hoogkamer is helaas niet gefinisht, maar gelukkig ook niet omgeslagen (Phocas), en genoot direct van haar biertje aan het erevlot. De dames Top C4+ voer een spannende voorwedstrijd, waar zij hun eerste plek helaas op de laatste meters af moesten staan aan Aegir en Skøll. Zij werden 3e in de B-finale.

Al met al was het een weekend met mooie resultaten, waar door veel ploegen vooraan gevaren werd, de hitjes helaas iets zachter stonden dan normaal, en er na regen toch weer zonneschijn was. Ik kan niet wachten tot de Rottebokaal!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden