|

Nabeschouwing Head of the river Amstel

Waarde leden,

Met dit prachtige voorjaarsweer is het misschien wat lastig voor te stellen, maar afgelopen weekend was het herfst op de Amstel. Het regende, het waaide, op de Novembervieren was het aangenamer weer, dat zegt genoeg denk ik.

In tegenstelling tot alle drukte en chaos op de Heineken een week eerder, was het rustig op de Head. Niet alleen in de rest van roeiend Nederland lieten veel ploegen de wedstrijd over 8 km aan zich voorbijgaan, ook binnen Saurus werd er bij de middengroepen voorkeur gegeven aan een trainingsweekend. Gerard en TJZ bleven op het thuiswater in Maastricht, TJL trainde dit weekend op de Bosbaan, en Saskia ging met Argo mee op trainingsweekend in Seneffe. Aan het einde van het weekend werd daar de Regatta van Seneffe gestart, zowel in combinatie met de Argo dames in de 4x, als in de skiff. In beide velden werd een tweede plek genoteerd voor Saskia.

De vier eerstejaarsploegen reisden wederom af naar de Amstel. Op zaterdag waren de eerstejaars lichte dames degenen die het spits afbeten. In de barre tocht over 8 km werden helaas niet de lekkere halen uit de training gevonden, wat resulteerde in een 13e plaats. Later in de middag kwamen de eerstejaars dames in actie. Ook deze race liep niet zoals werd gehoopt en ondanks een mooie inhaalstrijd moesten de dames genoegen nemen met een 7e plaats. Voor de eerstejaars lichte acht was het doel om een plekje winst te boeken ten opzichte van de Heineken. Het werd uiteindelijk handhaving van de positie. Een bijzonder verhaal was er voor de eerstejaars zware vier die de winst in het eerstejaars 4+ veld aan zich voorbij zag gaan na maar liefst 2 aanvaringen met verschillende boten. Boot stuk, protest aangetekend, strafseconden toegekend, maar Vidar, die uit al het gedrang wist te blijven, ging aan de haal met het blik. Aangezien de heren uit Tilburg officieel niet deelnemen aan het klassement, gingen de 10 klassementspunten wel mee naar Maastricht, momenteel goed genoeg voor een gedeelde eerste plek in het klassement!

Ook dit weekend wordt er door de meeste ploegen getraind in Maastricht, er wordt nog wat geschaafd aan de haal, de roeiers worden nog een keer gelijk gezet, en de starthalen worden erin gesleten. Volgende week volgt alweer het laatste grote trainingsweekend van dit seizoen. De gehele wedstrijdsectie zal zich naar Keulen begeven, waar op de Fühlinger See de umlaut op de ‘i’ zal worden gezet voor het naderende 2K seizoen.

En dan, op naar de Varsity!

Met rood witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Uitslagen Head of the River Amstel 2017:

EJLD: 13/14 ( 31:47,4 EJLD4*)

EJD: 7/7 (33:26,9 EJD4+)

EJL: 13/15 (28:42,0  EJL8+)

EJZ: 2/13 (31:23,0 EJ4+)

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden