|

Nabeschouwing Orca Slot

Waarde Leden,

Het laatste Competitie weekend heeft plaatsgevonden en daarmee is competitieseizoen ten einde gekomen. Het was weer een mooi weekend met lekker weer en vele liedjes die al dan niet vals werden meegezongen bij de BoWa of in de bus naar het feest. Maar laat ik nu vanaf het begin beginnen en wel met de Okeanos Sprints.

Op de vrijdagavond beet Gunhild het spits af door als eerste van start te gaan in haar skiff tijdens de Okeanos Sprints. Helaas werd ze hier net met een boegballetje verschil vierde en ging dus niet door naar de finale. Hierna was het de beurt aan Stein en Jaouad die hadden bedacht dat ze het ook wel leuk vonden om dit jaar nog een wedstrijd te starten. Dit deden ze niet geheel onverdienstelijk. Tot de 250 meter lagen ze er erg goed bij vanaf dat moment bleek de concurrentie helaas te sterk om te kunnen blijven aanhaken in het veld. Het was een mooie vrijdagavond en erg leuk om al het enthousiasme te zien van de roeiers die zomaar uit zich zelf een extra wedstrijd wilden starten.

Zaterdag begon zoals altijd vroeg. Hier haalde de dames van Octagon gelijk een finale-plek door eerste te worden in hun voorwedstrijd. In de B-finale werden ze 4de.De andere NOOC ploegjes haalde helaas allemaal geen finale-plek. NonplusUltra werd 6de en Androwsa werd 4de in hun voorwedstrijd van de Dames Poule 6. Ook de dames van Viraaro en Doldwaes wisten met een 6de en 4de plaats niet de finales te halen. Zij konden vanaf toen genieten van het lekkere weer en de andere boten aanmoedigen. De eersten die aangemoedigd konden worden was de Heren TopC4 die bij het NSK moesten starten. Nadat de boot hier niet zo goed uit de start kwam en het een spannende strijd met Argo was wisten ze uiteindelijk net derde te worden waarmee ze doorgingen naar de halve finale. In de halve finale werden de ze 6deen in de B-finale vervolgens 5de. Daarmee eindigden ze als 11de van Nederland wat een erg mooie en goede prestatie is van deze heren.
De clubboten die op de zaterdag startten hadden ook een erg goede dag. Na een goede voorwedstrijd waar ze met meerdere bootlengtes eerste werden ging de dubbel twee door naar de A-Finale. In deze A-finale behaalde deze dames een 4de plek. Ze mogen terugkijken op een seizoen waarin ze mooi en hard hebben geroeid.
De dames van de Clubacht lagen goed aan de starten en we hoopte allemaal dat ze een goede race zouden varen want dat was hun opdracht. Dat hebben ze dan ook gedaan. In het beging konden ze bij blijven maar ze moesten toch hun meerdere erkennen in Njord en Nereus. Desalniettemin was de race die de dames voeren gewoon goed dus er was geen reden om teleurgesteld te zijn. Ook zij kunnen terugkijken op een mooi jaar clubroeien.
Het cubroeien werd dit weekend afgesloten door de clubheren. Zij roeide in de A-finale, nadat ze eerder op de dag met gemak de voorwedstrijd hadden gewonnen, en werden 6de.
Na de wedstrijden was het ten eerste erg gezellig bij de BoWa waar een soort “sing-off” ontstond tussen Saurus en Gyas. Toen de keeltjes droog geschreeuwd waren was het tijd om aan te schuiven voor de BBQ en verder te gaan met het nuttigen van de nodige biertjes.
Vanaf de camping gingen we met de bus, trein en weer bus naar het feest van Ocra in de Undercurrect, een drijvend event centrum op het IJ. Vooral de reis in bus en trein zijn mij goed bijgebleven. De hele cantusbundel is voorbij gekomen en iedereen om ons heen keek ons aan alsof we volslagen idioten waren. Maar ik vond het prachtig. Vooral hoe iedereen als een gek bij Schiphol richting de trein rende en hoe meerdere toeristen tegelijk hun mobiel pakte om ons te staan filmen. Een goede eerste indruk op de rest van Nederland zou ik zeggen.

Op de zondag gingen beide TopC4’en voor de laatste keer de Bosbaan over. De mannen TopC4 werd 2de in de C-finale. De dames vaarde twee goede races en werden 5de in de B-finale. Erg goed aangezien ze dit jaar vaak niet zo hoog waren geëindigd. Zij mogen dus zeker met trots terugkijken op deze laatste wedstrijd. Trigger startte in Poule 1 van de NOOC dit bleek iets te hoog gegrepen voor de dames en ze gingen helaas niet door naar de finales. Maar het was een erg knappe prestatie dat deze dames van Poule 4 helemaal waren opgekomen naar poule 1.

Potamus en Ergonauten haalde boven hun eigen verwachting en semi-teleurstelling beide de B-finale van Poule 5.
Ook jullie grootse competitiecommissaris kwam in actie tijdens deze wedstrijd. Na dat hij dit jaar maar een keer een skiffklasje heeft gehad leek het hem beter om in een C1 te starten. Deze ligt namelijk wel zo stabiel in het water. In de tweede head lag ik helaas als laatste aan het ere vlot maar kreeg ik toch een blik, een complimentje en een handje van de kamprechters omdat Saurus de enige verinniging was geweest die wel snapte hoe je de Composarris Skiff hoorde te starten. Ik vond het zelf een fantastische ervaring en een erg mooie afsluiter van alle compo-weekendjes.
Dan rest mijn verder niets anders dan mijn trots uit te spreken naar alle eerstejaars NOOC roeiers en Club roeiers. Maar bovenal ook mijn integracie die mij altijd op deze compo weekendjes zo goed heeft geholpen.

Met rood-witte groet,
Chris de Haas
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden