|

Nabeschouwing ZRB en Voorbeschouwing ARB

Waarde leden,

Nog twee keer naar de Bosbaan tot het wedstrijdseizoen afgelopen is en de roeiers weer zullen drinken en feesten zoals de rest van de studenten. Voor sommigen zal dit wellicht een opluchting zijn; de stress, pijn en soms ook weinige eten beginnen z’n tol te eisen. Voor sommigen komt het misschien juist te vroeg en wordt het extra spannend of zij hun doelen in die laatste twee wedstrijden nog zullen bereiken.

Maar eerst nog even terug naar vorig weekend, de ZRB. Het beloofden twee mooie dagen te worden; er was appeltaart, Chris had zijn beste hitjes uitgekozen en er hingen zelfs vlaggetjes aan de bowa. Het was feest. Als kers op de taart wist Jorn samen met Max het N2x-veld te winnen. Beginnelingen-af; een belangrijk doel bereikt waar hij ontzettend trots op mag zijn.
Op zondag ging het allemaal wat minder voorspoedig. De vlaggetjes die treurig in het zand lagen en de nog bevroren appeltaart, waren voortekenen van een overduidelijk mindere dag. De EJD startte niet omdat Sabien inderdaad teveel last kreeg van haar schouder. EJZ startte met een invaller en zal dit de rest van het seizoen blijven doen: Jan-Willems knie is echt te erg kapot om de laatste weken door te kunnen roeien.
Voor de eerstejaarsploegen begonnen de klassementsraces met time-trials, maar, zoals een wijs iemand opmerkte, “1000 meters zijn niet echt ons ding he?”. Hopelijk zijn 500 en 2000 meters meer ons ding, maar daarover straks meer.
De skiffjes brachten het er beter van af. Alex wist dat de volledige A-finale in zijn voorwedstrijd lag en hij dus direct aan moest. Dit kwam er net niet helemaal uit, dus wilde hij ‘s middags in de B-finale laten zien dat daar toch echt niet thuishoorde. Dit lukte; hij won hem ruim.
Dominique wist ook precies wat ze wilde doen: winnen. ‘s Ochtends met weinig moeite de snelste tijd, dus zat er maar een ding op: ze moest en zou in de finale als eerste over de streep. Met een ding had niemand echter rekening gehouden: onweer. Tien minuten voor haar race werd alles afgelast in verband met noodweer en zou er de rest van de dag niet meer geroeid worden. Shit. Moge het op de Bosbaan, zoals met veel dingen, beter zijn dan in Hilvarenbeek.

De Bosbaan dus, komend weekend. Op vrijdagavond eerst nog even 500 meters knallen op de Thetis Sprint (tenzij het onweer wederom roet in het eten gooit), een goede nacht slaap en dan zaterdag en zondag 2K races op de ARB.
Al onze wedstrijdroeiers zullen starten dit weekend, op twee na. Naast de eerdergenoemde invaller voor Jan-Willem zal ook Camiel dit weekend vervangen worden in verband met een ribblessure. Verder doet iedereen gewoon mee. Een aantal in hun vertrouwde nummers: Alex, Do, Gerard en Jacoline in de skiff, EJZ in de acht, EJL in de vierzonder en EJLD in de dubbelvier.
Daarnaast nog wat uitstapjes: Saskia en Anke gaan dit weekend tweezonderen in verband met blessures, Jorn stapt met Max in zowel de dubbeltwee als de tweezonder, Gerard gaat met zijn vaste dubbeltweepartner Bart starten en Dominique stapt op zondag in een dubbelvier en dubbeltwee.

Tijdschema? Dat vindt u hieronder.

Hopende u dit weekend langs de kant te zien,

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Zaterdag voorwedstrijden
09:11 LDB1x baan 2 Jacoline
10:10 LO2- baan 4 Jorn/Max
10:28 LDEj4* baan 3 EJLD
12:09 Ej8+ baan 5 EJZ
12:17 LDev4- baan 4 EJL
12:45 B1x baan 4 Alexander

Zaterdag finales
13:55 LDB1x Jacoline
15:09 LO2- Jorn/Max
15:18 LDEj4* EJLD
16:12 LN2x baan 3 Jorn/Max
16:24 DO2- baan 6 EJD
17:00 Ej8+ EJZ
17:17 LDev4- EJL
17:25 LDO1x baan 5 Dominique
17:37 B1x Alexander
17:45 SA2x baan 2 Gerard/Bart

Zondag voorwedstrijden
09:22 LDN1x baan 4 Jacoline
09:34 LN4- baan 3 EJL
11:00 DN2- baan 2 EJD
11:32 N1x baan 5 Gerard
11:42 B8+ baan 4 EJZ
12:36 LDB4* baan 3 EJLD

Zondag finales
15:41 LDN1x Jacoline
15:49 N2x baan 2 Alex/Jens
15:53 SA2x baan 5 Gerard/Bart
15:47 LDSA4* baan 5 Dominique/Argo
16:01 LN4- EJL
16:55 DN2- EJD
17:07 N1x Gerard
17:16 B8+ EJZ
17:43 LDSA2x baan 5 Dominique
17:52 LDB4* EJLD

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden