|

Nabeschouwing Warschau

Waarde leden, waarde fans,

Warschau, roeiwedstrijd 200 jarig bestaan van de universiteit van Warschau. Onder het motto ‘we kijken gewoon en dan zien we wel’ heeft Sara ons ingeschreven voor de Warsaw River Race. Dit ideetje was er niet zomaar, als je namelijk bij de eerste 15 inschrijvingen zat, kreeg je accommodatie, een boot, een lunch en een diner aangeboden for free. Thanks to speedy gonzalez Sara waren we de 3e op de inschrijvingslijst. Lekkaa! Clubacht goes Warschau.

Week voor vertrek, o nee toch niet. We stonden niet meer op de inschrijvingslijst, wat betekent geen boot, geen accommodatie en geen wedstrijd varen, klein probleempje dus.

Na heel veel stroeve telefoontjes met de Warschauman, waren we nog steeds geen stap verder totdat onze engel Thomasz om de hoek kwam zeilen. Thomasz en Sara houden van roeien, zijn lichtingsgenootjes en hebben dus een klik, zodoende hebben zij samen veel voor elkaar gekregen, dus nu wel een inschrijving, wel een boot, wel roeien. YES!

Zaterdag 02:13, de squad is gearriveerd in het design Hostel in hartje Warschau. Vroege vogels en tevens topduo Vanya en Peter waren om 7 uur al uit de veren om richting de Wisla (rivier) te gaan. Na rustig een ontbijtje gegeten te hebben kwam de rest ook aan waggelen rond 10 uur met onze niet te vergeten Felix en Petra aan onze zijde. Klaar om te roeien, YES. Oh nee toch niet. Thomasz kwam uit zijn boot gesprint met de mededeling dat onze boot aan de andere kant van de rivier lag. OEPS, dat wordt heel hard de brug over rennen. ‘We kijken gewoon en dan zien we wel’.  Maar Thomasz en zijn gespierde crew bracht ons wel even met hun waggies. Jo priem, wat een held!

Other side of the river: daar stond ie dan, de jaren 80 boot van hout, inclusief spinnenwebben, palen die niet helemaal goed in de dol passen en een stuurbankje die net iets te smal was. Maar hoor je ons klagen, neen. Want wij gaan roeien in facking WARSCHAU op de WISLA!! Dabdab.

Het oproeien geeft de tijd om even te wennen aan de boot, voor zowel de roeiers als het stuurtje. Zoals gezegd was het bankje van de stuur net te krap en kwamen de stuurtouwtjes niet in beweging, STRESS! Oh nee toch niet, 4 lege flesjes en wat teenslippers waren de perfecte constructie voor een breder zitje. ‘We kijken gewoon en dan zien we wel’.

Let the game begin!!!

Boot compleet, omgeving verkend, focus aan. Vanya kondigde de voorstart aan, 5 halen bouwen en we waren gestart. Vanaf dat moment was het gaan voor het leven! Want je kan veel zeggen, maar roeien op de Wisla doe je niet vaak. De race ging lekker, maar dan ook echt LEKKER. Boot ingehaald, 4 bruggen onder door gegaan en we waren zo over de finish. WOW opeens kwam er een grote bal uit het water?! Wtf. Hoe dan? Hebben we even aangeraakt. Owja het was de finisch bal. Dit zijn details, en daar gaat het nu niet over, grote lijnen die moeten goed staan. Slag, ‘heb zin in ijskoude cola’ Ok.

1e, 2e, 3e, 4e, wat maakte het nog uit. De race ging goed, geen blessures meer, onze dag kon al niet meer stuk. Maar he, we hebben wel mooi een 2e plek behaald  in zowel het Open Women veld als in het University Women veld en en en 1500 ZZZLLOOOTTYYYSSSS!!! (= €344,11). Dit werd ook nog eens bekroond met 2 mooie bekers, 2 oorkondes, 10 zilveren medailles en als kers op de taart het verenigingslid zingen aan de Wisla.

Hoe sluit je zo’n mooie dag beter af dan met een fles goeie Poolse Vodka? Juist, met 2 flessen Poolse vodka. Zo gezegd, zo gedaan. Katje lam op stap met de squad. ‘We kijken gewoon en dan zien we wel’. Oh nee toch niet, want de Aachen boys zagen er ineens wel heel aantrekkelijk uit.. Dit wordt Aachen volgen, want ja zij hebben geen hoogtevrees en kunnen gewoon mee naar de 2e verdieping.  Was er zomaar ook ineens getaart, dabdab.

Zondag + maandag = Warschau verkennen. ‘We kijken gewoon en dan zien we wel’. Lopen, busje pakken, winkeltje in, winkeltje uit, trammetje pakken, lopen, shisha roken met de meiden, lopen, zoeken, slapen, metrotje pakken, Lotte achter laten, museum in, museum uit, Lotte zoeken, winkeltje in, winkeltje uit, lopen, rijden, vliegen. HOME SWEET HOME.

Het was een top weekend en onze dankwoorden gaan uit naar Thomasz, Sara, Felix, Petra, Peter, Club van 100, jullie als fans en natuurlijk Dora van de buurt.

Love & Light, god bless *infinity*,

Clubacht 2016

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden