|

Nabeschouwing EDR

Waarde leden,

Na een lange treinreis kwamen we afgelopen weekend eindelijk aan in Enschede. Nadat we vrijdagavond laat waren aangekomen en de tent opgezet was, gingen we nog even met een deel naar de super gezellige sportsbar van de campus,  waar ze als groot plus punt 10 bitterballen voor maar 1,80 euro hadden. Helaas konden we hier niet heel lang van genieten omdat de bar sloot en we op zaterdagochtend al vroeg weer op moesten om bij het eerste blok te kunnen zijn.
In dit eerste blok op deze vroege zaterdagochtend startten de dames van Androwsa, Doldwaes, Octagon en NonPlusUltra. Zij gingen als eerste de 1500 meter roeien en daarna de sprint van 450 meter. Door deze dames werd er hard geroeid, Doldwaes werd 3de, NonpluseUltra werd 12de, Octagon 13de, en Androwsa 24ste in Poule 6 van de Dames. Hierna was het de beurt aan Vivaaro in de Dames Poule 5, zij werden hier 22ste . Ondertussen werd er door de integracie een heuze slaapkamer gebouwd langs de kant inclusief bloemetje op het tafeltje.  De TopC4 heren en Trigger sloten de dag af voor de eerstejaars. TopC4 roeide hier een goede race zoals ze eigenlijk elke wedstrijd doen. Trigger moest hier nog even aan de bak in hun poging om naar het NSK te gaan. Ze waren namelijk al nieuw binnen gekomen in poule 1. Helaas was de race niet hard genoeg, ze werden hier 22ste, en zullen ze waarschijnlijk het NSK niet halen. Maar nog steeds erg goed dat ze zo hoog mee roeien in de NOOC.
De beste prestatie van deze dag kwamen van de clubheren die eerst een erg sterke 1500 meter voeren door flink in te lopen op Orca, de leider in het Vlietbokaal klassement. Toen de tijden binnen kwamen waren we toch even geschokt het tijdsverschil tussen ons en Orca was wel erg groot was. Hier twijfelde we aan en daarom werd hier protest tegen aangetekend. Wat bleek, er was gewoon verkeerd geklokt en ze hadden juist de snelste tijd over de 1500 meter. Het was toen afwachten hoe goed de 450 meter was gegaan. Hier hadden ze de vierde tijd geroeid. Waarmee ze overal 3de werden, helaas dus geen taart, maar we mogen nog zeker trots zijn op deze prestatie.

Op de zondag kon iedereen lekker zijn roes uitslapen van de avond ervoor omdat er geen Saurus boten starten in de eerste drie blokken. De eerste boot die weer voor Saurus uitkwam was de dames TopC4. Ze werden 12de in de Xbokaal veld. Hierna was het de beurt aan de twee mannen boten in Poule 5. Het was een hele stuggle om deze twee boten met genoeg roeiers van start te krijgen. Gelukkig is dit toch gelukt. Zo werd de boot van Ergonauten 9de en de boot van Potamus 22ste.

Hiermee gaan we op naar de laatste NOOC  wedstrijd van het jaar de Orca Slot. Hopelijk worden hier nog even lekker in de zon de laatste taarten van het seizoen gepakt. Ik kijk er erg naar uit en ik hoop jullie ook.
Met rood-witte groet,

Chris de Haas
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden