|

Nabeschouwing Westelijke Regatta

Waarde leden,

De Willem-Alexanderbaan ligt in een polder vlakbij Rotterdam, door niets omringd en roeiend Nederland verzucht regelmatig dat het er altijd waait. Dit weekend deed hij zijn reputatie eer aan; wat op zaterdagochtend begon als een licht briesje, werd op zaterdagmiddag een windhoos waar moeilijk tegenop te roeien en zelfs te fietsen was.
De Maastrichtse regel ‘je mag niet roeien als er schuimkoppen op het water staan’ was al rond het middaguur overboord gegooid, waarna de wind verder aantrok, een aantal skiffs omsloeg (niet van ons) en zware skiffs meer dan tien minuten deden over hun 2K (waaronder Alexander).
Terwijl Eerstejaars Licht en Jacoline aan het oproeien waren voor wat hun eerste race van het weekend zou worden, werd de wedstrijd afgelast. Alleen de A- en B-finales van het NK zouden nog verroeid worden op zondagochtend.
Gerard was daardoor de enige die op zondag nog mocht roeien. Hij werd vierde in de B-finale, wat hem een tiende plek op het NK opleverde! Hij zal dit weekend naar de Bosbaan reizen om deel te nemen aan de SB-trials.
Dominique, die ook het NK startte, mocht helaas niet nog een keer op zondag; haar C-finale werd geschrapt.
Eerstejaars Zwaar baalde enorm dat ze zondag niet nog een keer mochten. Na een time trial die niet fel genoeg was, roeiden ze zaterdagmiddag een herkansing, welke ze wonnen. Een kans om deze lijn door te trekken, kregen ze dus niet; de uitslag van de time-trial wordt gebruikt voor het klassement en levert hen dus geen punten op. Hetzelfde geldt voor die van de Eerstejaars Lichte Dames; ook hun time-trial was niet snel genoeg om punten op te leveren en hun herkansing werd ongeldig verklaard vanwege de harde wind.
Jorns A-finale ging nog net wel door. Hier ging het blik niet naar Saurus, maar wel naar een roeier die regelmatig op Saurus te vinden is: Max Menten werd beginnelingen-af in het LB1x-veld.
Ook twee andere roeiers van Maastrichtse origine wisten een prijs mee naar huis te slepen: Jasper Joordens van MWC won het NK in het J16 1x-veld en Sophie Mans van MWC won het M18 2x-veld.

Zondagochtend wisten Kim en Steffi vakkundig de botenwagen als eerste uit de chaos te manoeuvreren, waardoor de boten op tijd in Maastricht waren en Eerstejaars Dames en Eerstejaars Licht op de Zuid-Willemsvaart nog ‘even’ 2 keer 2K hebben geroeid.
Over anderhalve week zijn we wederom in Rotterdam te vinden voor de Damen Raceroei Regatta, hopelijk met een vaarbare baan en mooie resultaten!

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden