|

Nabeschouwing Batavierenrace

Waarde Leden,

Hierbij de nabeschouwing van de Batavierenrace ingestuurd door Victor-Jan Vanparijs.

We schrijven 490 voor de heer zijn eerste bak trok. De Griekse soldaat Pheidippides liep van Marathon naar Athene om het nieuws van de overwinning op de numeriek veel sterkere Perzen te melden. Een kleine 2506 jaren later liep het rode leger van Bob Meijer vanaf Nijmegen naar Enschede om te melden dat Olivier Arts ontmaagd was. Dat deze ontmaagding in schril contrast met de heroïsche strijd die er geleverd is lijkt evident. Nijmegen, de stad waar Björn Vleminckx ooit 23 maal de netten liet trillen om in de voetsporen te treden van grootheden zoals Nikos Machlas, Afonso Alves en Mounir El Hamdaoui en zich te kronen tot topschutter van de Eredivisie. Via omzwervingen in Duitsland en de Achterhoek werd er koers gezet richting de Campus van de Universiteit van Twente, een plaats waar Tante Leen helaas nooit heeft mogen optreden. Dat Belgische B-voetballers iets hebben met matige Nederlandse steden blijkt wederom uit ons archief: Stein Huysegems liep namelijk twee seizoenen kaal rond in de Grolsch Veste.

Na een nachtelijke tocht in de uithoeken van Nederland en daarbuiten voor de een, en een overnachting in de SM tent van Mark Gieling voor de ander, stond de ochtendploeg doodsangsten uit toen Chris de H het stuur overnam van onze sociëteitscommissaris Boersma. Wederom is gebleken dat er een wezenlijk verschil is tussen het hebben van een rijbewewijs en de rijkunst beheersen. Dat de soccom zijn leven meer waard achtte dan zijn slaap bleek toen hij toch maar snel weer besloot om zelf achter het stuur te kruipen. Bart, bedankt!

Nadat de ochtendploeg zijn route afgewerkt had verscheen de middagploeg ten tonele. Olivier Arts besloot zijn ontmaagding in vol ornaat te vieren en nam daarom een krat pils mee naar de start. Dat training overbodig en doping onzin is bleek uit de tijd die onze vers ontmaagdde Arts neerzette na een goeie portie kruidenbitter en enkele Dommelschjes. Lance, je weet het voor de volgende keer!

Na een feest met als steekwoord peren werd er koers richting het Zuiden gezet. Dat deze editie voor de M.S.R.V. niet het hoogtepunt van het sportieve was zou ieder een zorg wezen. Dit smaakt naar meer, tot volgend jaar!

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden