|

Nabeschouwing Skoll Cup

Waarde leden,

Dit weekend hebben jullie laten zien wat Saurus-trots is. Tijdens de Skoll Cup is erg goed geroeid op het water en ook goed gefeest bij Skoll.
Het begon vrijdag al in de Blokhut waar we sliepen en waar al enige flesjes jenever werden geconsumeerd. De zaterdagochtend was iedereen ondanks dit op tijd op de baan en werd er ook hard geroeid. Hier werd NonPulsUltra 5de in de B-finale van poule D6. In de middag, toen de zon echt lekker was doorgekomen, was het de beurt aan de Dames TopC4, ze werden tweede in de voorwedstrijd en gingen daarom door naar de B-finale. Hierin werden ze 5de, een mooie prestatie van deze dames. Bij de mannen werd er in de middag ook geroeid, de integracie stond ze hierin ook erg goed bij. De boot van Potamus bereikte de C-finale en werd hierin 4de, de Ergonauten boot werd in de E-finale 3de, dit was beide in poule H5.

Voor we naar het feest gingen bij Skoll was het eerst nog van belang dat we met heel Saurus even aan Theta en Euros leerde hoe het nummer Roetewisser van Fabrizio nou ging. Vandaar dat er een kleine inval plaatsvond in hun beide blokhutten. Hier lieten we als Saurus zien dat we niet alleen hard gaan, maar ook een goed feestje kunnen bouwen.

Op de zondag hadden we de meeste boten en iedereen hoopte dat het ging gebeuren en dat we onze eerste taart zouden pakken. Het bleef niet bij een taart het werden er zelfs twee. Het begon allemaal op zondag ochtend met de voorwedstrijd, hier werden Triger en Androwsa beide eerste in hun voorwedstrijd van poule D4 en D7. De verwachtingen waren dus hoog gespannen, zouden ze dit kunnen waarmaken in de finales. Dit bleek zo te zijn en beide mochten aanleggen bij het erevlot en het Saurus lied klonk over heel de Bosbaan. Doldwaes werd 6de in de C-finale van poule D7 en Vivaaro 2de in de D-finale van poule D4.
In de middag was het de beurt aan Octagon, zij werden in de D-finale eerste van poule D5.

De TopC4 mannen voer ook een mooi weekend. In de B-finale werden ze eerste, met een tijd die sneller was dan die van de winnaar uit de A-finale, het is dus nu al uitkijken naar wat ze gaan doen op de Rottebokaal.

Ook alle clubboten waren aan de beurt bij de Skoll Cup, als eerste was het de beurt aan de clubheren, zij werden hier 1ste in de voorwedstrijd en gingen hiermee door naar de A-finale. Hier voeren zij een enorm spannende race en werden ze uiteindelijk 2de, een top prestatie van deze heren.
De clubacht voer in hun voorwedstrijd tot de 1000 meter vooraan, het ging erg goed. Helaas was er toen een snoek, al vochten zij zich goed terug in het veld en wisten zij zo de B-finale te halen. Hierin voeren ze ook tot de 1000 meter weer erg goed mee, hierna zakte het helaas een beetje weg.
De dames dubbel 2 had een zware voorwedstijd, de Hoop ging er al snel vandoor, hierna bleef het de hele wedstrijd spannend of Proteus of Saurus tweede zouden worden. Dit was helaas net Protheus, in de B-finale werden de dames net tweede op 0.2 seconde, maar ook een erg mooie prestatie van deze dames.

Bijna vergeten maar ook niet helemaal onze enige echte voorzitter heeft Bob Meijer heeft ook gestart tijdens deze wedstrijd in de Voorzitters skiff. Bijna heel oud zwaar uit 2011 was aanwezig om hem over de finish schreeuwen en dit is gelukt met een tijd van 10.27 bleef hij de voorzitter van Protheus ruim 4 minuten voor.

Na dit mooie weekend kijk ik met veel plezier uit naar de Rottebokaal!

http://regatta.time-team.nl/skollcup/2016/results/c83.php

Chris de Haas
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden