|

Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Waarde leden,

Afgelopen weekend mochten onze wedstrijdroeiers en clubdames de Amstel op om zich op drie (clubdames) of vier (wedstrijdroeiers) afstanden te bewijzen.
Het bestuur voelde zich direct thuis; van de Marokkaanse zon kwamen ze bij een zonovergoten Amstel, waar als eerste de clubdames het water op gingen. Zij roeiden op zaterdag, net als iedereen, 2500 en 250 meter. Om op zondag de 5 kilometer te mogen roeien, moesten ze bij de top 15 eindigen. Dit deden ze precies; na 2 races waren ze 15e van 25 en dus door naar zondag. Op zondag wisten ze op de 5000 meter helaas niet genoeg punten te pakken om nog een plekje te stijgen, waardoor het eindresultaat 15/25 blijft. Alsnog een goede prestatie!
Vervolgens waren de Eerstejaars Lichte Dames aan de beurt. Zij lagen op de zaterdag nog op koers voor klassementspunten, maar hadden zondag dubbel pech. De ramkoers van Nereus verpestte hun vlammende 5000m en stilliggen op de 750 door een balletje zorgde hier voor een laatste plek. Over all plek 14 van 20 was het resultaat. De dames zijn echter uit op wraak en vastbesloten om op de Head te laten zien hoe hard ze kunnen varen!
Ook een van de andere lichte dames, Dominique, roeide de Heineken, samen met Njord. In hun veld (LD1eDiv) waren wat minder inschrijvingen, namelijk 3, maar dit betekent niet dat er geen spannende strijd geleverd werd. Op 2 van de 4 afstanden wisten ze Nereus nipt voor zich te houden, waardoor ze op plek 2 van 3 eindigden.
De laatste Sauriƫrs in het damesblok waren de Eerstejaars dames en Anke in een combi met Phocas en Skoll. Waar zij op zaterdag nog 2 ploegen achter zich wisten te laten, was hun combi helaas niet goed genoeg om dit ook op de 5000 en 750 meter te kunnen. Ze moesten het doen met plek 17 van 17.

De mannen mochten zaterdag uitslapen; hun blok startte pas om 17:00. Eerstejaars Licht mocht als eerste, in hun regenboogcombi met Vidar, Gyas en Skoll. Ze werden 16 van 18 in het LHEj-veld en laten na deze races de 8 even voor wat het is; komend weekend zullen ze gewoon weer in de vier trainen om zo optimaal voorbereid te zijn op het 2K-seizoen.
Door een 5e plek op de Winterwedstrijden waren de verwachtingen van EJZ hoog. Jammer genoeg wisten zij op de Heineken niet verder te komen dan plek 13 van 19. Gelukkig zijn ze komende zondag op de Head voor het met de gehele ploeg op een wedstrijd en hebben ze goede plannen gemaakt om de komende weken de nodige stappen te zetten richting de 2K’s!
Jorn en Alexander sloten de dag af. Zij klikten goed met Argo en voeren prima races in het H3eDiv-veld. Dit leverde ze plek 5 van 15 op!

Wilt u ze komend weekend (nogmaals) op de Amstel zien roeien in het zonnetje? Dat kan, acht kilometer maar liefst, op de Head of the River. Zaterdag is het damesdag en roeien de EJD/Anke en EJLD. Zondag, club- en herendag, is het de beurt aan de Clubdames en EJZ. Tot dan!

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden