|

Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Waarde leden,

Terwijl bestuur Meijer geniet van de Marokkaanse zon, rust en niet te vergeten hun privé kok, worden in Maastricht de laatste voorbereidingen getroffen voor een van de mooiste wedstrijden van het jaar; de Heineken Roeivierkamp.
Dit weekend zullen onze roeiers laten zien dat ze onvermoeibaar zijn op de lange afstanden, maar daarnaast ook kunnen knallen op de sprints. Op zaterdag zullen de 2500m en 250m verroeid worden, om vervolgens op zondag alles te geven op de 5000m en het weekend af te sluiten met een 750m sprint.

Tenzij je een jeugdroeier, veteraan of lichte dame bent, start je de Heineken Roeivierkamp in een 8+, wat ook dit jaar weer verschillende combi- ploegen oplevert. Jorn en Alexander van MGH lieten samen met de heren van Argo afgelopen weekend op de SIR al een behoorlijke indruk achter. Ook de heren van EJL maakten met hun combipartners van Vidar en Skoll de eerste trainings- en wedstrijdhalen als voorbereiding voor aankomend weekend, waar ook nog een roeier van Gyas deze boot komt versterken. EJD zal dit weekend ook aan de start verschijnen en hun eerste wedstrijd van het seizoen varen, dit in combinatie met Anke Gielen van MGD en vier dames van Phocas/Skoll.
Onze zware acht heeft bij de Winterwedstrijden al laten zien wat ze in zich hebben en zullen ook op de Amstel strijden voor de nodige klassementspunten.

Zoals eerder al genoemd, starten de lichte dames niet in een 8+, maar in hun vertrouwde 4*. Deze 4* zal in tegenstelling tot alle andere wedstrijdploegen volledig gevuld zijn met Sauriërs! Daarnaast versterkt lichte dame Dominique in het LD1eDiv4*- veld de dames van Njord.

Naast LDEj is er nog één volwaardige Saurusboot; de Dames Clubacht! De dames zullen voor het eerst dit seizoen de strijd aan gaan met de concurrentie en de eerste punten voor de Kruithuisbokaal binnenslepen. Als clubboot ben je niet gegarandeerd van een startplek op zondag, de dames zullen alles uit de kast moeten halen om op zaterdag in de top 15 te komen en hiermee een startplek voor de 5000m te bemachtigen.

Naast roeien, meefietsen, genieten van het lente zonnetje en je longen uit je lijf schreeuwen met aanmoedigen, wordt er zaterdagavond ook geborreld! Het is traditiegetrouw tijd voor de Oud- Saurus borrel in Hesp. Kom samen met je jaarclubgenoten, ploeggenoten of andere Saurus vrienden genieten van dit veelbelovende weekend!
Na een geslaagde Heimweek vol mooie activiteiten zal bestuur Meijer het stokje zaterdag weer terug overnemen en vol nieuwe energie voor Saurus klaarstaan!

Tot zaterdag!

Met rood- witte groet,
Corine Peters
Competitiecommissaris p.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden