|

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Waarde leden,

Ondanks de harde wind is er zaterdag geraced in Delft, en hoe!

Allereerst is daar uiteraard het blik van Gerard. Hij won het B1x-veld en dat “was wel chill”.
Ook Alex voer een goede race in dit veld.
Jorn startte als allerlaatste van zijn blok en kon dus alleen racen tegen een kamprechtersboot, wat leidde tot een tiende plek bij de lichte beginnelingen.

In het tweede blok was eerst de zware acht aan de beurt. Door een zieke boeg konden zij bijna niet starten. Gelukkig zorgde een lichte pik van Asopos ervoor dat zij alsnog mee konden doen. Goeie boeg, goeie ploeg? Wie zal het zeggen. Hoe dan ook, de strakke race leidde tot een prachtige vijfde plek in het klassement.
Vervolgens mocht Dominique de strijd aan met Nereus en Njord in het LDO1x-veld, haar dubbeltweepartner Jacoline nog even op de fiets ernaast maar hopelijk snel weer met haar in de boot. Njord voer ze naar huis, maar Nereus bleek helaas net iets te sterk.
Als laatste van het blok startte Anke het DB1x-veld. Even met kant en brug geknuffeld en jammer genoeg nog niet het gewenste resultaat gevaren.

Vlak nadat het begon met regenen en de wind nog iets in kracht toenam, mochten EJL en EJLD het water op.
Ook de lichte dames hebben hier hun eerste klassementspunt verdiend met een zeer strak gestuurde race.
EJL nam het in het LB4+-veld onder andere op tegen een Oud-Sauriƫr in een corporale boot. Ze voeren een prima race en eindigden op een vierde plek.

Na een tussenstop op de SIR (5 maart) zullen de wedstrijdploegen op de Heineken Roeivierkamp (12 en 13 maart) weer aan de start verschijnen. Ik wil u uiteraard van harte uitnodigen om dit spektakel met eigen ogen te komen aanschouwen!

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Gerard B1x 20:56,8 (1/26)
Alexander B1x 21:58,4 (17/26)
Jorn LB1x 22:12,4 (10/13)
EJZ Ej8+ 17:53,0 (5/18)
Dominique LDO1x 23:32,1 (2/3)
Anke DB1x 25:17,1 (11/12)
EJL LB4+ 19:33,2 (4/7)
EJLD LDEj4* 21:17,9 (8/16)

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden