|

Nabeschouwing Okeanos Sprint & Orca Slot

Waarde leden,

‘Kortom, onze mannen Top C4+ heeft een 9e plek op het NSK behaald en de dames TopC4+ is op een 8e plek geëindigd.’

Afgelopen vrijdagavond heeft op de Bosbaan de Okeanos Sprint plaatsgevonden. Als eerste was het aan Saskia en Ingrid die voor het eerst samen in het Dames 2x veld startten. Zij behaalden met gemak de finale, waarin zij de dames van Pelargos achter zich lieten en 5e werden. Vervolgens startte Djamila in de skiff. Ontzettend leuk om dit jaar te zien dat roeiers vanuit de wedstrijdsectie zo doorstromen naar het clubroeien. Djamila behaalde in de A- finale een 3e plaats. Rond 10 uur was het tijd voor de laatste wedstrijd van de dag en tevens de laatste wedstrijd van de mix2x bokaal. Alexander en Vera hadden ons lekker gemaakt met de belofte dat ze zouden gaan taarten, dit bleek helaas toch iets te hoog gegrepen. In een ontzettend spannende A-finale werden ze in de laatste meters 4e.

Na een kort nachtje was het op zaterdagochtend al vroeg tijd voor de kwartfinales van het Dames NSK. Met een mooie tweede plek behaalden de dames de halve finale! Later in de ochtend startten er twee ploegen in het DonervC4+ veld, waar de dames van Homies helaas laatste in het veld werden, kwamen de dames van Phalanx als eerste over de finish. Dit was precies wat nodig was om een plek in de halve finale te behalen. Na de dames ploegen was het aan de Heren Top C4+ om een plek in de halve finale te bemachtigen, en dit deden ze!

Na een aantal uurtjes bijkomen van de eerste wedstrijden was het in de middag tijd voor de halve finales. Het niveau van de halve finale van het DonervC4+ veld was voor de dames van Phalanx toch iets te hoog, zij werden hier 6e. De dames en heren TopC4+ werden respectievelijk 4e en 5e in de halve finale, waarmee zij in de B-finale terecht kwamen. Voor de dames was dit even slikken, maar langzaamaan kwam het besef dat een plek in de B- finale van het NSK een ontzettend knappe prestatie is.

Aan het eind van de middag vonden de finales plaats. Wederom onwijs spannende wedstrijden waarin beide TopC4en hebben laten zien waarvoor ze het hele jaar hebben getraind en wat ze in zich hebben. De heren werden 3e in de B-finale, de dames 2e. Kortom, onze mannen Top C4+ heeft een 9e plek op het NSK behaald en de dames TopC4+ is op een 8e plek geëindigd. Een prestatie waar ik als competitiecommissaris erg trots op ben en waar we met heel Saurus trots op mogen zijn!

Laten we dit composucces vasthouden en volgend jaar niet alleen knallen bij de NOOC- competitie, maar ook bij het clubroeien!

Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat het competitieseizoen nu toch écht bijna is afgelopen. Bijna, want de komende twee weken zullen de talentenachten nog vaak op het water te zien zijn om te trainen voor de NSRF- slot!

Met rood- witte groet,

Corine Peters

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden