|

Voorbeschouwing Euros Drienerlo Regatta (EDR) 2015

Waarde leden,

Aankomend weekend (30 en 31 mei) is het tijd voor het laatste NOOC- weekendje. Na de 4,5 kilometer die in Delft is afgelegd, zal het dit weekend weer om kortere afstanden gaan.  Dit keer niet één afstand, maar nadat de ploegen 1500 meter hebben afgelegd, zullen zij direct voor de start van de 450 meter klaar gaan liggen. Alle ploegen die hebben meegedaan aan de SIR zijn hier in het voordeel, want het is op 200 meter na erg vergelijkbaar.

De mannen van de Integracie hebben de smaak te pakken en zullen op zaterdagochtend als eerste aan de start verschijnen. Het daarop volgende blok zal gestart worden door de dames van Phalanx en Hippurus, beide ploegen hebben een startplek in poule 4.

Waar alle eerdere wedstrijden de dames van de Top C4 zich moesten inhouden bij de feestjes omdat ze op zondag moesten roeien, starten ze dit laatste NOOC- weekendje op zaterdagmiddag. Vanaf de Rottebokaal hebben zij een 9e plek bij de NOOC, zou het ze nog lukken om deze laatste wedstrijd voor de Orca Slot een plekje te stijgen?

Op zaterdag zijn we alweer vroeg klaar met onze Saurus ploegen, maar mogelijk zorgt het bestuur voor wat vermaak in het middagblok in het Bestuur C2+ veld. Wordt vervolgd. Ondertussen kunnen we uitkijken naar een BBQ bij Euros en ons voorbereiden op een mooi feestje.

Op zondagochtend is het alweer vroeg tijd voor de eerste ploeg. Dames 5 zal om 09:00 aan de start liggen in het NOOC D6 veld. Later in de ochtend is het aan Dames 2 en Heren 2, zij starten respectievelijk in D3 en H5. De mannen waren na de Rottebokaal gedegradeerd naar H6, maar na een nette prestatie bij de PEil, zijn ze weer gepromoveerd naar poule H5. Zou het ze lukken nu ook bovenaan poule 5 een plekje te behalen?

Voor de mannen van de Top C4 zal het even wennen zijn, waar zij eerdere weekenden altijd op zaterdag startten, zullen zij aankomend weekend tot zondagmiddag moet wachten voor zij kunnen laten zien wat ze in zich hebben. Na de PEil staan zij net als de Dames Top C4 9e bij de NOOC en zullen ook zij proberen weer een plekje te stijgen.

In het allerlaatste blok van het weekend is het aan Sautaas om te starten in D2, eerder in het seizoen gingen zij er met de winst in D3 vandoor. Dit weekend hebben zij voor het laatst de kans om een tweede taart binnen te halen.

Enschede is ver, maar het belooft een mooi weekend te worden dus kom vooral langs om onze compoploegen aan te moedigen!

Met rood- witte groet,

Corine Peters

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden