|

Nabeschouwing PEil

Waarde leden,

Afgelopen weekend was het tijd voor de langste afstand van het NOOC- seizoen, 4,5 kilometer op de PEil. Onze 8 NOOC- teams, de Mix2x, de dames 2x en de mannen van de Integracie hebben zich hier de afgelopen weken op kunnen voorbereiden.

Op zaterdag werd ons wederom geen zon gegund en moesten we het in blok 1 doen met regen. De mannen van de Integracie, ingeschreven onder de naam ‘One Erection’ in het HervC4+- veld, beten het spits af, gevolgd door de heren TopC4 en dames 5. De streeftijd van ‘One Erection’, onder de 20 minuten, werd helaas niet gehaald, een 3e plek van de 3 werd behaald. De mannen van de TopC4 roeiden netjes, hadden na de wedstrijd een redelijk goed gevoel, maar bij het bekijken van de tijden bleek dat ze 16e waren geworden. Helaas geen volledig tevreden TopC4.  Ook dames 5 belandde in de middenmoot.

In blok 2 en 3 startten respectievelijk dames 3 (Sautaas) en dames 2 (Homies). Een van de dames van dames 2 kwam vast te zitten met de trein en ondanks de ruime meld- en vertrek tijd werd de vlottijd niet gehaald en moest er last minute een invaller gezocht worden. Dank aan de Integracie! Beide ploegen belandden in de middenmoot.

Zondag ochtend konden we semi uitslapen, de vroegste meldtijd was namelijk om 08:30. Het was aan de dames TopC4 om te laten zien waar ze de afgelopen weken voor hebben getraind. Een enorm spannende wedstrijd waarbij eerst twee Njord boten werden ingehaald, gevolgd door een Aegir en Gyas boot. Halverwege kregen de dames te maken met een snoek, maar met de adrenaline die dit met zich mee bracht pakten ze het onwijs goed op en liepen ze weer in op de andere ploegen. Vol spanning werd de tijd bekeken, waar uit bleek dat ze een mooie 8e plek hadden gehaald.

De dames 2x met Saskia en Puck zou ook in de ochtend starten, echter werd op zaterdag duidelijk dat Saskia geblesseerd was geraakt en het advies van de dokter had gekregen om niet te roeien.

In blok 5 startte de mix2x, vooraan in het veld, achter de NOOC dames 5 poule, wat erop neer kwam dat verschillende C4’en werden ingehaald. Een mooie race wat resulteerde in een 3e plek van de 7.

In het laatste blok van het weekend was het aan heren 2, dames 4 (Phalanx) en dames 6 (Hippurus) om alles te geven in de 4,5 kilometer. Dames 6 had het van te voren goed voor elkaar, 4 grote sterke mannen van Theta brachten hun boot naar het vlot. Tijdens de wedstrijd leken de dames het ontzettend zwaar te hebben en werden ze helaas ook door een aantal boten ingehaald, maar met veel enthousiasme kwamen ze de boot uit! Dames 4 en dames 6 weren respectievelijk 16e en 27e in poule 4. Heren 2 is na de Rottebokaal naar poule 6 gedegradeerd en behaalde hier een 5e plek.

Met rood verbrandde gezichtjes keerden we op zondagavond terug naar Maastricht, zonnebrand was tot op heden niet heel erg nodig geweest en stond dus nog niet op onze paklijst, maar op zondag hadden we toch echt te maken met een mooie zonnige dag!

Het einde van de NOOC- wedstrijden komt nu heel erg dichtbij, op naar de EDR!

Met rood- witte groet,

Corine Peters

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden