|

Nabeschouwing Rottebokaal

,

Waarde leden,

Na een geslaagde Heimweek was het afgelopen weekend tijd voor de Rottebokaal. Dit jaar geen lange reis naar Groningen, maar een iets minder lange reis naar, het toch ook wel wat winderige, Zevenhuizen.

Na het succes van de Skoll Cup lagen de verwachtingen hoog. Op zaterdagochtend was het aan Heren 2 en Dames 2 (Homies) om het weekend af te trappen. De buschauffeur van de Rottebokaal had zich verslapen waardoor het even de vraag was of ze op tijd in de boot zouden zitten, maar dit kwam helemaal goed. Beide teams haalden de C- finale, waar Homies de rest van het veld achter zich liet.

In de middag was het aan de Heren Top C4 en Dames 3 (Sautaas), beide ploegen hadden een zeer succesvolle Skoll Cup achter zich en gingen ook dit keer voor de A-finale en de winst. Helaas mocht het dit keer niet baten. Dames 3 was goed weg, maar een snoek werd hen fataal. Bij de Heren liep het gewoon allemaal net wat minder dan bij eerdere wedstrijden en trainingen, wat resulteerde in een plek in de B-finale.

Op zaterdag startten niet alleen de NOOC- teams, maar ook  Ino, Stijn, Nathan en Peter in het HCL4+ veld. Zij behaalde een mooie 3e plek in de A- finale.

Na een geslaagde en vooral druk bezochte bqq en feest was het zondagochtend weer vroeg tijd voor Dames 6 (Hippurus) om te starten in poule 5. Zoals in de voorbeschouwing al werd genoemd, zij konden weleens de verassing van het weekend zijn. Dit was zeker het geval, want met bootlengtes voor de rest van het veld en ook de snelste tijd van de andere voorwedstrijden stonden zij in de A- finale. Na wat rust en een broodje Caprese gingen de dames met de nodige spanning richting de start. Waar Skadi het voordeel had van een thuiswedstrijd, hadden onze dames de vermoeidheid van de eerste keer 1000 meter nog een beetje in de benen en wisten helaas de taart niet binnen te halen. Geen taart, maar een hele nette prestatie!

Na een rustige ochtend startten in de middag Dames 4 (Phalanx) en Dames 5 (Vesper/ Stef Stuntboot) beide in poule 4 en de Dames Top C4 in poule 1. Phalanx liet in de B-finale zien dat niet Skoll, maar toch echt Saurus het snelste was en de Dames Top C4 behaalde wederom de A- finale. Een spannende finale, waar de ploegen dicht bij elkaar lagen, waarbij de dames toch als 6e over de finish kwamen.  Een 6e plek, waar de dames echt trots op kunnen zijn!

De komende 3 weken zullen onze ploegen zich gaan voorbereiden op de PEil. De korte afstanden zijn voorlopig even verleden tijd, in het weekend van 16 en 17 mei zullen de ploegen 4,5 kilometer roeien. Zouden we deze 4,5 kilometer dit keer wel van het zonnetje kunnen genieten?

Met rood- witte groet,

Corine Peters

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden