|

Voorbeschouwing Rottebokaal

Waarde leden,

We zijn alweer bijna halverwege het competitieseizoen en komend weekend is het tijd voor de Rottebokaal op de Willem-Alexanderbaan. De zeer mooie resultaten van onze compoploegen smaken naar meer, en er zal ook nu weer alles aan gedaan worden om de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken.

Zaterdagochtend trapt heren 2 af in poule 5. Na een derde plaats in de B-finale op de Skøll Cup kunnen de heren gerust mikken op de A-finale. Ook Homies zullen zaterdagochtend reeds ten strijde trekken op de Willem-Alexanderbaan. De dames starten een poule lager dan op de Skøll Cup, echter zullen zij onder de vakkundige leiding van Bas Schouman en Tristan Urbanus spoedig hun plaatsje in poule 2 trachten te heroveren.

Vervolgens zullen Vera & Alex wederom aantreden in het Mix 2x veld. Op de Skøll Cup was het nog even wennen, maar enkele trainingen verder moeten de scherpste kantjes eraf zijn en kan de evolutie alleen maar gunstig zijn.

Na de middag zijn de Sautaas aan zet. Op de Skøll Cup verbaasden de dames ons allen door er zowaar met de winst vandoor te gaan in poule 3 na een ongemeend spannende finale. Doen de dames hun kunstje dit weekend nogmaals over in poule 2?

Nadat de dames het beste van zichzelf gegeven hebben is het tijd voor de mannen van de Top C4. Na een vierde plaats op de NOOC-Opening en een tweede plaats op de Skøll Cup mogen deze heren terecht de hoop koesteren om er dit weekend met een taart vandoor te gaan. Hebben ze dit weekend net dat procentje meer om hun boegbal als eerste over de finish te duwen?

Tot slot hebben de uitgeselecteerde lichte pikken het hoofd niet laten hangen en zullen zij de strijd aangaan in het HCL4+ veld. Niks moet, alles mag. Uitkijken naar wat het wordt!

Na een korte nacht zal Hippurus zondagochtend de aftrap geven in poule 5. Aan enthousiasme ontbreekt het deze dames alvast niet. Worden zij de verrassing van het weekend?

Vervolgens treden zowel Phalanx als de combi Vesper/Stef Stuntboot aan in poule 4. Ook hier is A-finale de doelstelling, en wie weet treden de dames de volgende wedstrijd wel aan in poule 3.

Tot slot zullen de dames van de Top C4 weer het beste van zichzelf geven op zondagmiddag. Ook zij varen bovenaan mee en zullen dat ongetwijfeld ook dit weekend weer doen. Verstand op nul, harde halen maken en hopen op net dat tikkeltje extra. Alles is mogelijk, we gaan het zien!

Bij dezen nodig ik iedereen van harte uit om dit weekend een kijkje te komen nemen op de Willem-Alexanderbaan om onze compoploegen wederom naar mooie resultaten te schreeuwen!

De volledige loting is te vinden op http://regatta.time-team.nl/rottebokaal/2015/draw/c83.php

Met rood-witte groet,

Victor-Jan Vanparijs

Hoofd Integracie ’14-‘15

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden