|

Nabeschouwing Skøll Cup

Waarde leden,

Zaterdagmiddag 14:15, lokale tijd, op de Bosbaan te Amstelveen, waar de zon had plaatsgemaakt voor wind en regen, lagen de dames van Sautaas (Saurus 3) klaar voor hun voorwedstrijd in Poule 3. Het pakken van het starttouwtje bleek met alle wind toch wat lastig, maar in tegenstelling tot sommige andere ploegen wisten de dames het touw te pakken te krijgen zonder hulp van het motorbootje of instructies van de kamprechter! Met een verkorte startprocedure gingen de meiden van start en al heel snel lieten ze de rest van het veld achter zich, het gat werd groter en groter en de dames haalden een plek in de A- finale. Waar de wedstrijdleiding zich boog over de vraag of het wel of niet verantwoord was om de finales door te laten gaan, bereidden te dames zich voor op hun volgende race. Met de snelste tijd in poule 3 lag die taart toch binnen handbereik.

De Heren Top C4 was inmiddels ook klaar voor hun voorwedstrijd in Poule 1. Na de HNOT hadden zij een 5e plek behaald en het doel was om wederom de A-finale te halen. Na 500 meter lagen Asopos en Laga voor, Asopos stond na de HNOT niet in de top 5, maar ging ontzettend snel. Saurus wist in het tweede deel van de race Laga voorbij te gaan, maar Asopos bleef voor. Al snel bleek dat de Asopos ploeg de enige van poule 1 was die sneller had gevaren en met een 2e tijd stond ook de Heren Top C4 in de A- finale.

Rond 5 uur was het zover; de dames van Sautaas waren als eerste uit de start, ook op de 500 meter lagen ze voor, maar het verschil was nihil. Proteus en Skøll kwamen ontzettend dichtbij, maar voor hen werd de spanning te hoog wat zich uitte in snoekjes. Het kon alle kanten op en het was zo ontzettend spannend, de Sauriërs langs de kant schreeuwden de longen uit hun lijf en uiteindelijk kwam Saurus als eerste over de finish.

Heel snel verplaatste iedereen zich naar het erevlot om de dames te feliciteren en het, wederom door Marcel aangeheven, verenigingslied te zingen. Dit alles met de nodige snelheid, want inmiddels lag de Heren Top C4 ook weer klaar bij de start.

Waar bij de HNOT de spanning voor een aantal kleine snoekjes zorgden, wisten de mannen nu goed om te gaan met de zenuwen en lagen ze na de 500 meter 3e. Waar Asopos ons in de voorwedstrijd ontzettend had verrast, waren het nu Proteus en Aegir die voor ons lagen. Tijd voor een eindsprint, op naar die winst, op naar die taart. Aegir inmiddels voorbij, alleen nog één Proteus ploeg tussen winst en geen winst. Wederom een spannende race, maar Proteus hield de eerste positie vast. Een tweede plek, geen winst, geen taart, maar wat zijn we ongelofelijk trots!

Op zaterdag startten ook Dames 2 (Homies), aangezien zij in een hele sterke opstelling de HNOT waren gestart, startten zij in poule 2. Bij de dames heerste er enige twijfel of deze poule niet te sterk voor ze is en na hun voorwedstrijd kwamen ze terecht in de E-finale. Hierin werden zij 2e.

Heren 2 en Dames 4 (Phalanx) hadden ook op zaterdag en zij wisten respectievelijk de B en D finale te halen.

Na een deal met Njord hadden we meer dan voldoende bandjes voor het Skøll feest en met een groot aantal Sauriërs hebben we genoten van een toch wel boven verwachting leuk Skøll feest.

Op zondag was het al weer vroeg tijd om ons weer richting de Bosbaan te begeven. Dames 5 startten in poule 4, met een opstelling waarin ze nog niet eerder hadden geroeid, kwamen zij terecht in de D- finale.

Dames 6 (Hippurus) ging voor de winst in poule 5. Na de HNOT stonden zij hierin bovenaan! Een grote snoek na de start resulteerde in een plek in de D- finale. In deze finale lieten ze zien dat ze in de A-finale thuishoren en lieten de rest van het veld achter zich.

Ook op zondag hadden we 2 A- finales. Waar de verwachtingen niet ontzettend hoog lagen, gezien het korte bestaan van de ploeg, haalden Alex en Vera in ‘chill- modus’ de A-finale, hierin werden zij 4e.

De dames Top C4 werd 3e in hun voorwedstrijd. Na het finishen van de overige voorwedstrijden bleek dat ze in een zware voorwedstrijd gestart waren en toch een plek in de A-finale hadden behaald. In de A-finale ging alles net niet helemaal goed en moesten ze het afleggen tegenover de rest van het veld. Direct na de finale was dit ontzettend balen, maar ook op deze 6e plek zijn we uiteraard trots!

De komende twee weken gaan we trainen voor de Rottebokaal en hopen we op een net zo succesvol weekend!

Met rood- witte groet,

Corine Peters

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden