|

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Waarde leden,

Naast de video nabeschouwing die te vinden is in onze facebook groep, een leuk verhaal van EJD 2015 over hoe zij de Winterwedstrijden hebben ervaren.

Een week lang ‘vakantie’ hadden we alle tijd om ons voor te bereiden op die allereerste wedstrijd die al maanden in hoofdletters en rood omrand in onze agenda’s stond. De WinterWedstrijden! Zo af en toe namen de zenuwen de overhand, maar met de onvoorwaardelijke steun van jullie allemaal wisten we ze onder controle te houden. Van de fysio tot (oud-)wedstrijdroeiers, van onze lieve ouders tot de groenteman: iedereen leefde mee en wilde ons┬ánog even heel veel succes wensen.
Op weg naar eindbestemming Delft maakten we nog even een tussenstop bij onze Slag, om daar een laatste heerlijke koolhydraatstapeling plaats te laten vinden.
Toen om 6.00 de wekker ging, werd, na de gebruikelijke grappen ‘zullen we niet starten, maar blijven slapen vandaag?’, een verplicht ontbijtje weggewerkt en stapten 9 lichtelijk gespannen Damesch in de auto’s richting Proteus. Er werd druk geriggerd, nog een laatste keer ‘onze’ nummers geluisterd, omgekleed (godzijdank pasten alle pakjes) en nog een zenuwplasje gepleegd.
Maar uiteindelijk is dan toch de voorbespreking daar. De focus werd op scherp gezet en de oogkleppen gingen op, en vanaf het moment dat onze Big Booty’s de bankjes raakten verdwenen alle zenuwen als sneeuw voor de zon (net als de zon zelf overigens, die besloot ook te vertrekken). Het Delftsche water voelde goed, we waren er klaar voor, laat die start maar komen! Voor het zover was, brak de hemel nog eenmaal open en schepten we zoveel mogelijk hagelstenen nog voor de doorstart uit de boot.
“Saurus, bouwt u maar op” we zetten aan, op aangeven van onze Maud mocht dan eindelijk al die opgebouwde kracht eruit. Benen explodeerden, al na 250 m deed alles pijn, maar het aanzwellende ‘Alleeeeez Saurus’ deed goed, heel goed. Maud wist op de juiste momenten te schreeuwen om haar 8 ladies door de race te loodsen, het ‘MEER Dames, MEER MEER MEER’ van coach en Wedcom langs de kant drong door in onze hoofden, en ook de teksten van coach Sas ‘GAAN als een Motherfacker’ hoorden wij alsof ze het live meeschreeuwde.
Ja het deed zeer, maar ook aan een 5K komt een einde, en gelukkig werd dat keiharde afzien beloond met een mooie 4e plek.

Onze doelen voor dit weekend waren behaald, met big smiles gingen 9 Damesch op weg terug naar het verre Zuiden, wat was het prachtig. Vandaag wordt er uitgerust en uiteraard nagenoten, maar vanaf morgen begint die opbouw weer van voor af aan, want vanaf nu , lieve mensen, willen wij alleen nog maar MEER MEER MEER!

Eerstejaars Dames 2015 Saurus

Uitslagen Winterwedstrijden

Ploeg Veld Ranking Tijd
EJD DEj 8+ 4/17 18:47.52
Gerard B 1x 6/12 20:41.94
EJL LEj 8+ 15/16 18:27.63
Lucas&Jorn LN 2- 6/7 21:30.37
Jos&Alexander N 2- 5/12 20:20.78
Dominique DN 1x 4/4 24:01.84
EJZ Ej 8+ 20/23 18:17.01
LDEJ LDEJ 4* 13/13 22:49.43

De volgende wedstrijd zal de Heineken Roeivierkamp op 14 en 15 maart zijn. Een leuke wedstrijd om als toeschouwer bij te wonen, aangezien de ploegen op beide dagen 1 langere afstand en 1 sprint zullen roeien op de Amstel in hartje Amsterdam.

Met rood-witte groet,

Diederik Sanders

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

‘Voor Saurus en het erevlot!’

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden