|

Nabeschouwing Tromp Boat Race

Waarde leden,

Zaterdag jongstleden hebben onze Tweede Jaars Licht en Midden Groep Dames de Tromp Boat Race geroeid te Hilversum. Naar verwachting was het weer zeer zacht voor de tijd van het jaar, het nazomers zonnetje verwarmde de aanwezigen en de wind zorgde voor een frisse kick. Ideaal wedstrijdweer dus! Axel vertrok met de BoWa en de kleine aanhanger al vogelvroeg richting de locatie, waar hij de bowa stalde tussen de tientallen andere BoWa vriendjes. Deze plek vormde voor de rest van de dag een uitvalbasis voor de roeiers, coaches en bestuur. De representatie van Axel werd deze dag versterkt door Philippe en Diederik als mede bestuursleden.
5.3 kilometer lang moesten onze wedstrijdroeiers strijden tegen ploegen uit heel Nederland, waaronder ook bondsroeiers vertegenwoordigd waren. Ook bij deze wedstrijd kregen de roeiers vanuit de coaches meegedeeld: laat dit een oefenwedstrijd zijn voor jullie, waarin de uitslag niet bijster veel uitmaakt, show us what you got! De uitslagen vielen niet tegen:

Ploeg Veld Heat Tijd Positie
Ceryl & Lucas LSB2- 4 21:46.5 6/8
Alexander & Jeroen LH2- 4 21:29.3 3/7
Jorn LSB1x 3 23:24.1 16/25
Dominique LDSB1x 2 24:29.8 4/10
Annalena DSB1x 2 25:29.4 24/33
Petra & Renee D2- 2 23:33.7 8/12

Notabele resultaten waren die van Dominique in de Scipionyx en die van Alexander en Jeroen in de Eocursor.

Al met al was het een mooie dag waarvan menig roeier, coach en bestuurslid heeft genoten. Rond 17:30 zijn de roeiers en coaches weer afgereisd naar Maastricht. Axel, Philippe en Diederik hadden echter nog een biertje tegoed op de constitutieborrel bij Proteus Eretes te Delft. Zij waren in de vroege uurtjes pas weer te vinden in Maastricht.

2 november mag eindelijk ook Tweede Jaars Zwaar laten zien wat zij waard zijn tijdens de Novembervieren race te Amsterdam. Alexander, Joost, Jos en Gerard, gestuurd door Nienke zullen geen genoegen hebben met een oefenwedstrijd en zullen tot het gaatje gaan op de Amstel. Kom dat zien, horen, voelen en schreeuw onze zware heren naar de finish!

‘Voor Saurus en het erevlot!’

Met rood-witte groet,

Diederik Sanders
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden