|

Fysiek en mentaal sterke roeiers

Waarde leden,

We genieten nog even op het WK Roeien en moedigen alle toproeiers aan. Het reces is echter bijna voorbij, hoogste tijd om zelf weer in de boot te stappen! Hopelijk ben je er klaar voor. Om je het komende jaar op weg te helpen en niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterk te starten hierbij enkele tips voor jou:

Winnaars doen niet aan zelfmedelijden. Oefen je voor een roeiwedstrijd en gaat het mis? Wees dan niet boos op jezelf, gebruik dit als extra motivatie om nog harder te trainen. Dit zijn momenten waarop je leert en groeit.

Neem verantwoording voor je eigen reactie. Win je een wedstrijd? Dan zeg je snel ‘dat hebben we goed gedaan’. Verlies je? Dan denk je al snel, dit kan beter. Probeer zelf de verantwoording te dragen, ongeacht de uitslag.

Welke sport je ook beoefent, veranderingen horen erbij. Een nieuwe boot, stuurman of bemanning, elke roeivloot heeft hiermee te maken. Neem de veranderingen positief op en verzet je hier niet tegen, want je kunt dit toch niet veranderen.

Heb je ooit verloren? Bedenk dan dat elke wedstrijd een nieuw begin is. Je hoeft jezelf niet af te straffen, wanneer het lijkt alsof jouw team niet wint. Door met een schone lei te beginnen richt je jezelf echt op een wedstrijd.

Leer van je fouten, maar wees vooral niet bang om deze te maken, alleen zo word je beter. Tegenslagen maken je sterker en het belangrijkste is natuurlijk om nooit op te geven.

Er zijn verschillende boeken over het coachen van roeiers verschenen. Wil je meer weten over dit onderwerp,  lees dan bijvoorbeeld: De grote oversteek van J. Cracknell en B. Foglel. Twee avonturiers vertellen hoe ze met een roeiboot de Atlantische oceaan overgaan en zichzelf tegenkomen onderweg. Je kunt dit boek voordelig bestellen via vouchercloud met een kortingscode van bol .

Met rood-witte groet,

Jelle Hovingh
Vice-voorzitter h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden