|

Nabeschouwing Okeanos Sprint en Orca Slot

Waarde leden,

Afgelopen weekend was de Bosbaan voor de laatste maal dit seizoen het strijdtoneel voor een competitieweekend. Op vrijdagavond organiseerde Okeanos de Competitie Sprints, die ze verplicht hebben gemaakt voor eenieder die meedoet aan een sprintbokaal, waardoor iedereen op vrijdagavond al richting Amsterdam dient te vertrekken. Om haar Mix2x-bokaal te verzilveren, verscheen Bregtje met haar broer aan de start en bezegelde de bokaaloverwinning in stijl. De aligneur was niet op zijn scherpst, maar de kleine achterstand op de startlijn werd ruimschoots goedgemaakt. Het verschil van 7,5 seconde op de 500 meter sprint zegt eigenlijk alles: de winst in deze bokaal is dik verdiend. Bregtje, gefeliciteerd! Hierna deden Bram en Winston nog een poging om mee te doen in het H2x veld, maar iets meer training lijkt hiervoor noodzakelijk. Ze werden laatste van de drie ploegen.

Na een korte nachtrust was het vroeg in de ochtend tijd voor Dames 1 en 2 om hun C4 in het water te leggen op jacht naar het NSK C4+ op de Orca Slotwedstrijden. Dames 2 werd zich halverwege de race ingehaald door Okeanos en wist hen net niet terug te pakken, met een verschil van 33 hondersten waren zij al vroeg op de dag klaar. Dames 1 schoot uit de start en kon de volgende ronde na 500 meter eigenlijk niet meer ontglippen, maar ze besloten het nummer 1 van de NOOC, Nereus Damesch 1, nog even lastig te maken om ze te laten voelen dat Saurus echt mee ging doen vandaag.  Dames 1 werd in een lastige halve finale 5e en zou dus de twee kilometer in een C4 in de B-finale af moeten gaan leggen. Hier revancheerden zij zich goed. Ze voeren de vlakste race van het veld en pakten daarmee de eerste plek en de vijfde tijd van het NSK, een nette prestatie. Rond het middaguur mocht ik mijzelf gaan bewijzen op 1000m. Zelfs met een PR en een mooie houten boot wist ik het blik helaas niet te bemachtigen, dit ging naar de vrouwen die we, hoffelijke heren dat composarissen zijn, met een voorsprong hadden laten vertrekken. In het DCl8+ veld waren er een aantal zware voorwedstrijden geloot, die de Clubdames gelukkig ontliepen. De behaalde A-finale werd op voorhand dus al een zware dobber, maar de dames streden hard en trapten vele seconden van hun tijd in de voorwedstrijd af. Dit was helaas niet voldoende om verder te komen dan de zesde plek, uiteindelijk zijn ze hiermee achtste in de Kruithuisbokaal geworden. Tot slot was het Lompe Kilo’s, dit weekend aangevuld met invaller Luc Frissen, die over de baan leek te vliegen. Na een ongelooflijk sterke voorwedstrijd werd met de snelste tijd de A-finale bereikt. De mannen durfden heel even te dromen, maar kwamen in de finale minder goed uit de start en kregen rond de 1250 meter ook nog een snoek te verwerken. Ze gaven de strijd echter niet op, en behaalden een vierde plek in het H4+ veld. Het doel van een top tien klassering is met een negende plek van de 35 Vlietbokaalploegen behaald en ze kunnen dus terugkijken op een geslaagd seizoen.

Na deze laatste finish is voor Saurus het NOOC-seizoen voorbij. De prestaties waren soms erg goed, er zijn ploegen boven zichzelf uitgestegen, maar al met al was het vaak net niet genoeg voor een taart. Toch kijk ik met trots terug op de prestaties van dit jaar. Ik heb motivatie, enthousiasme, plezier en strijd weekenden op rij van dichtbij mogen aanschouwen. Roeiers, stuurtjes, coaches en IntegraCie, allemaal van harte bedankt voor een prachtig seizoen!

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden