|

Nabeschouwing Asopos Driekamp en voorbeschouwing Okeanos Sprints en Orca Slot

Waarde leden,

Afgelopen weekeinde werd in een winderig Leiderdorp de Asopos Driekamp verroeid. De ploeg die als eerste gepland stond om te starten, Viramitas, moest door een blessuregeval verstek laten gaan en eindigen daarmee hun seizoen voortijdig. Lompe Kilo´s steeg een blok later geen moment echt boven zichzelf uit en zwoegde tegen de wind in op de 1500 meter, maar dit alles was toch goed voor een verdienstelijke negende plaats, waardoor de top 10 in de Vlietbokaal weer een stapje dichterbij is. De clubdames sloegen een snoek in de 250 meter sprint en ook de 500 meter liep niet goed. Op de 1500 meter revancheerden ze zich enigszins, maar al met al was een achtste plek het resultaat en deze plek bekleden zij dan ook in de bokaal.

Nog even terug naar het ochtendblok: hierin startten ook Bregtje en haar broer. Na in de sprints een voorsprong van ruim 30 seconden opgebouwd te hebben, hoefden ze de 1500 meter slechts uit te roeien om Joris te sparen voor zijn race in de 2x later die dag. Door alweer de derde overwinning te hebben binnengesleept, hoeven zij slechts aan de start van de Okeanos Sprints te verschijnen om de bokaal op te kunnen eisen. “Als we daar dan toch liggen, kunnen we die race net zo goed ook maar gewoon winnen,” aldus een zelfverzekerde Bregtje.

Een dag later zal in het barre noorden de Martini Regatta verroeid worden, maar ondertussen wordt op de Bosbaan zaterdag het competitieseizoen afgesloten. Dames 1 en 2 verschijnen vroeg in de ochtend aan de start van de kwartfinale van het NSK C4+. De NOOC-stand wordt hier weer op nul gezet: wie de Orca Slotwedstrijden wint, mag zich Nederlands Studentenkampioen C4+ noemen. Eind van de middag zal ondergetekende over 1000 meter zijn skiffkunsten vertonen in het Composaris 1x veld. Weken van training worden hier hopelijk omgezet in een zoete overwinning op mijn collega’s. ’s Middags verschijnen de clubdames aan de start om nog een mooie race neer te zetten ter afsluiting van het seizoen, Lompe Kilo’s gaat even hierna proberen hun top 10 klassering te behalen. Tot slot zal penningmeester Jeroen Bugter met Stijn Duijn een poging gaan wagen de taart in het H2x veld naar zich toe te trekken. Het belooft een mooie dag te worden.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden