|

Nabeschouwing Asopos Driekamp door de Clubdames

Het beloofde een spannende race te worden. Ons doel: drie afstandjes (250m, 500m en 1500m) keihard vlammen! Hiertoe reisden we zaterdagmorgen per trein af naar het pittoreske Leiden. Hannah zou in plaats van Puck roeien, omdat onze Pucksel een romantisch weekeindje met haar lover verkoos boven het roeien met ons (Grapje Puck, duh). Onze boegneger (lees: Djamila) kon wegens omstandigheden de wedstrijd helaas niet mee roeien. Gelukkig vonden we super Ing(rid) bereid de reis Maastricht-Leiden met ons af te leggen en daar met ons in de boot te stappen. Eenmaal bij Asopos gearriveerd, begon de voorbespreking. Bob zei dat het nog iets moois kon worden en daar hadden we met z’n allen het grootste vertrouwen in. Eenmaal op het water begonnen onze rustige oproeihalen echter plaats te maken voor wat wildere, onrustige en ietwat zenuwachtige halen. We voelden de spanning opkomen. De start kwam steeds dichterbij. Laatste Dextro naar binnen gewerkt, high-five heen en terug door de boot en daar lagen we aan de start. We zouden als allereerste starten tegen Okeanos, boord aan boord voor de eerste afstand (250m). Helaas liep de organisatie van Asopos de Vliet niet al te vlekkeloos en liepen we al ruim een kwartier uit. Daarbij hadden we te kampen met flink wat wind, golven en gebrek aan ruimte, waardoor we de kans niet kregen om ons stress-level te laten dalen en te focussen op de start. Heel wat klapjes, strijkjes, momenten denken startklaar te liggen, wegdrijven, nog meer klapjes en nóg meer strijkjes later lagen we enigszins boord aan boord met Okeanos. Toen opeens: “Saurus, Okeanos, opgelet, AF!”.  Daar werden we weg gestart… De start was abrupt, gejaagd en chaotisch. Onze nummer 5 had de start niet zien aankomen en maakte vrijwel direct na de eerste starthalen een enorme snoek, welke niet meer te herstellen viel op deze korte afstand. Pas na de finish slaagden we er weer in om het met zijn achten op te pakken. Iedereen was ontevreden en geschrokken, er jaagden ontelbare gedachten door het hoofd: weg focus! We moesten door. We waren slechts een paar halen verwijderd van de volgende afstand (500m). Na de – dit keer meer overzichtelijke – start werden de halen met zijn achten neergezet en bleven staan, maar Okeanos was toch net iets sneller. Er restte ons nog de laatste afstand van deze Driekamp: de beruchte 1500m. “Niet nadenken; gewoon doen!” Alle boten uit ons blok dienden te wachten tot alle boten waren gefinisht. Anouk plantte de punt van onze Harry (en daarmee ook Ingrid) in het riet en… even rust. Dat was nodig. Hannah gooide er wat moppen in en dat verbeterde de sfeer in de boot aanzienlijk. Het zonnetje scheen en we konden even genieten. Af en toe werd de rust even verstoord door de kamprechter, die om de haverklap door haar megafoon schreeuwde ‘of iedereen nou wel zo vriendelijk was om zijn of haar kont in het riet te steken’, maar dat terzijde. Voor we er erge in hadden, was iedereen al gefinisht en konden wij, als eerste van het blok, vanuit een doorstart ónze 1500m in vlammen. Hij ging lekker, maar kon feller. We hadden deze driekamp (onze een na laatste wedstrijd van dit seizoen alweer) liever anders gezien en sloten de dag en nabespreking af met een beteuterd gezicht. Hoewel we dit weekend het liefst uit onze hoofden zouden willen schrappen, zijn we zeker niet gedemotiveerd voor die laatste wedstrijd. Niet zomaar een wedstrijd overigens, maar 2K op de Bosbaan! Dat wordt ONZE wedstrijd! In een nieuwe boot (de Troodon!) en daarmee ook een nieuwe opstelling gaan we komend weekend laten zien wat we dit seizoen hebben geleerd en dat we gewoon hárd gaan. We zijn tenslotte niet voor niets “Bob’s Bitches”!

Met een brede glimlach op het gezicht sloten we vanochtend onze laatste training af. Het ging goed, het ging lekker, het ging hard en dat zijn de halen die we zaterdag op de Bosbaan zullen neerzetten: “sterk achterin; BAF!”.

De Club8+ wenst alle wedstrijdploegen heel veel succes (en vooral plezier) op de Martini in het Hoge Noorden en we zien jullie graag op de Blikken- en Taartenborrel, natuurlijk!

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden