|

Nabeschouwing PEiL

Waarde leden,

Jaarlijks organiseert Proteus twee lange afstandswedstrijden: de Winterwedstrijden, waarbij wedstrijdroeiers 5 kilometer door weer en wind afleggen, en de Proteus-Eretes in ’t Lang, die dit jaar wederom zonovergoten was. Dit jaar roeide Bregtje met haar broer de Mix2x, en niet zonder succes: taart met ruim een minuut voorsprong op de nummer 2, van het baanrecord werden 41 seconden afgetrapt en ook mannenploegen in de 2x konden niet aan deze tijd tippen. De heren van Viramitas kwamen in het HOnerv4+veld niet goed uit de verf, een laatste plaats viel hen dan ook ten deel. Iets daarna kwam Dames 6  in redelijk tempo als 7e over de finish in poule 6. Het tweede blok lag Lompe Kilo’s aan de start, maar kregen aldaar te horen dat ze een blok te vroeg waren, omdat hun veld over twee blokken was gesplitst. Na kort overleg met de kamprechters konden ze alsnog starten, en niet zonder resultaat: ze werden elfde van de 23 en pakten hiermee wat extra punten voor de Vlietbokaal. De Clubdames werden 9e en gaan mogelijk hun zesde plek af moeten staan. Tot slot ging Dames 5 de baan over in poule 3, zij werden netjes 16e. Het feestje in de avond was om 16:00 uitverkocht, aldus Proteus, maar daar was ’s avonds weinig van te merken. Gelukkig was er hierdoor wel ruimte voor een aanloop voordat men de bar over sprong.

Zondagochtend mochten beide ploegen in Dames poule 1 door de warme ochtendzon roeien. Dames 2 vierde een 13e plaats tijdens hun A-poule debuut, maar vooral het feit dat ze rivaal Dames 1 vier seconden achter zich hadden gelaten. Deze werden 15e. Heren 1 roeide in het tweede blok een fantastische race. Na een snelle inhaalactie voorbij Laga roeiden ze lange tijd erg eenzaam, totdat duidelijk werd dat Asopos over de baan aan het slingeren was. De mannen roken bloed en gingen onder luid geschreeuw van de kant haal voor haal dichterbij om ze vlak voor de finish voorbij te streven. Het resultaat was een tweede plaats in poule 2, slechts 8 seconden achter de nummer één. Dames 4 had daarentegen erg veel moeite met de lange afstand en werd dan ook laatste in poule 5. In het laatste blok waren Heren 2 nog net op tijd om op te roeien, ook erg typerend was de race. Nadat ze al ingehaald waren, werd hen vanaf de kant bier beloofd als ook zij een andere boot voorbij gingen. Plotsklaps ging het tempo omhoog en werden ze alsnog elfde van poule 6. Dames 3 sloot de dag af, zij werden teleurstellend 24e in poule vier. De resultaten waren al met al dus erg wisselend, maar er is in ieder geval genoten van het heerlijke weer. Over twee weken zal voor de meesten de NOOC-competitie voor dit jaar afgesloten worden op de EDR.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden