|

Nabeschouwing ZRB

Waarde leden,

Afgelopen weekend vond de zeer succesvolle ZRB plaats te Tilburg. Zeker niet vanwege het weer of de fantastische organisatie, maar wel degelijk door de prestaties van de wedstrijdploegen op zowel zaterdag als zondag. Tevens ook een weekend geteisterd door blessures, waardoor meerdere ploegen wedstrijden niet hebben kunnen starten.

Zaterdag begon met onze MGH, waarvan eerst Mark en Chris de baan over gingen. Strakkere halen en meer focus ten opzichte van de Westelijke resulteerde in een degelijke race, maar helaas niet genoeg voor een A-finale. Bij MGL viel het kwartje niet, en kwam er geen makkelijk ritme waardoor het een zware twee kilometer werd. Ook voor hen was de dag helaas afgelopen. De vierzonder van de dames echter hadden het licht gezien, en lieten zien dat ze de baas waren door in de voorwedstrijd de snelste tijd van alle 10 deelnemende ploegen te hebben. Ook de EJD hadden deze ingeving en behaalde hun top-6 doel deze wedstrijd. Helaas laat de Tilburgse baan maar vier ploegen toe tot de A-finale, waardoor de dames ’s middags konden strijden in een B-finale. De lichte eerstejaars hadden meer moeite, en vaarden een slechte race waarmee ze nog steeds verdienstelijk presteerden, helaas niet genoeg om het tijdens de A-finale te kunnen verbeteren. Wegens blessures besloten ze de B-finale niet te starten. Als laatste in het ochtendblok gingen Lara en Lana over de baan, en lieten zien dat ze thuis horen in dit veld door tweede te worden en daarmee een plekje in de A-finale te bemachtigen.

Diezelfde middag werden er mooie races neergezet, waaronder de strijd van de dames vierzonder die met bloed, zweet en tranen tweede werden en nét naast dat blik grepen en de dames tweezonder die goed meekwamen in hun veld. Het hoogtepunt was echter wel de race van EJZ, die met sprongen vooruit zijn gegaan sinds de Westelijke en die met name in de eerste 1500 technisch goed roeiden. Dit resulteerde in een overduidelijk blik met meerdere bootlengtes voorsprong, en tevens het eerste kwalificerende blik voor Saurus! De heren Gerard van der Velden, Jos van der Holst, Alexander Pennings, Joost Koedijk en stuurvrouw Nienke Spaargaren, gecoacht door Sanne Eekhout, Malou Menting en Bart Vriesema: gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Zondag werden de mooie resultaten van de dag ervoor doorgezet, met noemenswaardig de voorwedstrijd van de TJD 2- die een snoeiharde, zelfverzekerde wedstrijd lieten zien en in het overgangsveld de finale haalden, en de strijd om klassementspunten voor EJL. De halen van de dag ervoor waren vergeten en de mannen werken zich steeds verder naar de top van het lichte eerstejaarsklassement. Door middel van het knock-out systeem kwamen ze telkens een ronde verder totdat de strijd tegen Asopos werd verloren, waardoor ze als 3e van de 16 ploegen met zes klassementspunten naar huis gingen. Voor een uitgebreid overzicht van alle resultaten verwijs ik door naar de tabel hieronder.

Het zuiden bracht duidelijk geluk en er is veel moois laten zien in Tilburg. Al met al voldoende om vertrouwen te kweken voor de volgende wedstrijd en om verbeterpunten aan te scherpen. Na een geslaagd avondje tijdens de Mid Season Break zullen alle roeiers weer hard aan de bak gaan om nog meer blikken binnen te tikken op de Hollandia, de eerste echte Bosbaan-wedstrijd.

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Uitslagen zaterdag:

Ploeg Veld Heat Tijd Positie
TJZ N2- VW 07:37,77 3/3
MGL LN4- VW 06:54,75 4/4
TJD DN4- VW 07:10,79 1/4
EJL LB8+ VW 06:16,48 2/4
EJD DB8+ VW 06:55,04 2/4
TJD DN2- VW 07:58,87 2/4
TJD DN4- A-finale 07:10,93 2/4
EJZ B4+ A-finale 06:57,35 1/4 à BLIK!
EJD DB8+ B-finale 07:10,25 4/4
TJD DN2- A-finale 08:06,25 3/4

Uitslagen zondag:

Ploeg Veld Heat Tijd Positie
TJD DO2- VW 08:24,05 2/4
EJL LEj8+ Time-trial 03:09,54 3/16
MGL LDev4- Time-trial 03:31,28 14/14
TJD DDev4- Time-trial 03:39,09 7/14
EJD DEj8+ Time-trial 03:30,31 13/13
EJL LEj8+ Kwart finale 03:06,34 1/2
TJD DDev4- Kwart finale 03:45,57 2/2
TJD DO2- A-finale 08:42,63 4/4
EJL LEj8+ Halve finale 03:10,97 2/2
EJL LEj8+ B-finale 03:11,12 1/2

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden