|

Voorbeschouwing ZRB

Waarde leden,

Als zuidelijkste studentenroeivereniging van Nederland kunnen wij het natuurlijk niet over ons hart verkrijgen om komend weekend de ZRB te missen, georganiseerd door de Zuidelijke Roeibond op de baan in Tilburg. De enige 2k-wedstrijd die enigszins in de buurt is, en wat dus een mooie gelegenheid is om de ploegen aan te komen moedigen! Tevens is de ZRB ook een weekend waar alles nét een beetje anders gaat. Zo ook het programma voor zaterdag en zondag.

Op zaterdag zullen alle kwalificerende wedstrijden worden gevaren, en zullen al onze ploegen dus de kans krijgen om in status een stapje te klimmen. Dit betekent dat EJZ op zaterdag zal starten in het B4+ veld, en dat EJL en EJD uitkomen in het L/DB8+ veld. Ook voor de ouderejaars zijn  de dagen omgedraaid, en starten de twee vierzonders in het DN4- en LN4-, en strijden de tweetjes in het (D)N2- veld. Niet alleen de weekendindeling is anders op de ZRB, maar op zondag worden er ook geen reguliere 2k’s gevaren. Voor de klassementsboten is er een alternatief systeem, waarbij er eerst 1000m gevaren dient te worden als timetrial (d.w.z. een achtervolgingssprint), en waarbij de beste acht tijden door mogen naar de volgende ronde. Vervolgens vaar je boord-aan-boord nogmaals 1000m volgens een knock-out systeem, wat betekent dat de snelste direct nog een keer de baan over mag tegen de andere winnaars totdat er een winnaar overblijft. Deze races tellen voor het eerstejaars- en development klassement, dus zowel EJD, EJL, TJD en MGL zullen hier de punten mee moeten pakken. Voor EJZ en de tweezonders is de dag gelijkwaardig aan zaterdag. Zij starten respectievelijk in het N4+ veld en het (D)O2- veld, en hun potentiele blikken zijn daar wel kwalificerend.

Aangezien de wedstrijd bij Vidar in Tilburg wordt gehouden, hoop ik veel Saurus-rood langs de kant te zien. Het belooft een spannend weekend te worden, waarbij de twee vierzonders voor het eerst in het nieuwelingen-veld uitkomen en waarbij de schijnwerpers natuurlijk ook gericht zijn op EJL. Was het beginnersgeluk of kunnen ze het kunstje van de Westelijke nog een keer herhalen? We zullen het zien, maar er beloven sowieso mooie prestaties neergezet te worden. Tot zaterdag!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden