|

Voorbeschouwing SRG

Waarde leden,

Komend weekend zal in Harkstede de SRG verroeid worden. De afgelopen weken hebben de competitieploegen kunnen verwerken wat ze geleerd hebben op de Skøll Cup om wederom te racen over 1000 meter. Zaterdag zal Heren 1 het spits mogen afbijten. Zij zitten nog altijd dicht tegen poule 1 aan en zullen hun vierde plaats op de Skøll Cup willen overtreffen om bij de top aan te sluiten. Dames 6 is de tweede ploeg, zij varen in poule 5, maar zagen een toegenomen concurrentie op de Bosbaan en zullen moeten blijven strijden voor hun plekje. Tussendoor zal Hannah in plaats van tegen ditmaal mét haar wederhelft in de boot stappen in het Mix2x veld, de eerste taart smaakte haar blijkbaar goed. Heren 2 zit inmiddels bovenin poule 6 en heeft aan een goede race voldoende om deze laatste poule te gaan verlaten. Heel anders is dit voor Dames 1, zij bezetten de 20ste plaats in poule 1 en dit is op het randje van toelating tot de Orca Slot. Stijgen of dalen is een kwestie van tienden in de top van de NOOC, dus elke haal telt. Na afloop zal er gebarbecued worden in het barre noorden, om aansluitend naar het 10e lustrumfeest van Gyas te gaan.

Zondagochtend is het de beurt aan Dames 3 en 5. Dames 5 is nipt gedegradeerd naar deze poule 3 en kan met een goede race weer terug naar de tweede poule. Dames 3 zit wat meer in de middenmoot. Dames 4 zit net als Heren 2 in de laagste poule, welke altijd gekenmerkt wordt door harder feesten dan roeien, we hopen ze te zien uitblinken op een van beide. Tot slot start Dames 2. Met hun onveranderde ambitie om de Orca Slot te bereiken, zal dit het moment moeten worden waarop ze de rest van poule 2 achter zich gaan laten en de sprong omhoog naar de top  maken. Kortom, een weekend vol roeien op verschillende niveaus, waar de onvoorspelbare wind zeer waarschijnlijk weer een grote rol gaat spelen.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden