|

Nabeschouwing Skøll Cup

Waarde leden,

De laatste mist moest nog optrekken terwijl de eerste ploegen zich al richting start begaven op de Bosbaan. Dames 4 mocht als eerst Saurusploeg de baan over, ze streden lange tijd met Skøll, maar kwamen helaas als laatste over de streep. Ook in de D-finale die volgde wisten ze in de eindsprint niet te winnen van Skadi en Phocas en was een 5e plaats het resultaat. Dames 2 was hongerig naar succes en promotie, maar moest Triton en Gyas voor zich dulden en dus genoegen nemen met de B-finale. Deze werd vervolgens ruim gewonnen, dus promotie is nog mogelijk. Dames 5 had knap poule 2 behaald op de NOOC Opening, maar kwam erachter dat dit misschien toch een brug te ver is. Zowel de voorwedstrijd als de E-finale werd men laatste, en degradatie naar poule 3 is dus waarschijnlijk. Dames 3 wist in de eindsprint wel het puntje voor de rest te drukken, maar kwam een seconde     te kort voor finale C en kwam in de D-finale niet voorbij Triton en eindigde dus jammerlijk laatste. De gastvrijheid van Skøll was richting Sauriërs beperkt, met slechts vijftien toegangskaartjes kon enkel een kleine delegatie zich daarheen begeven. We hopen op verbetering volgend jaar.

De zondagochtend roeiden Dames 6 in de vroege ochtend een wisselvallige race, uiteindelijk was een vierde plaats het resultaat. In de C-finale werden ze netjes derde. Hierna was het tijd voor alle clubploegen, deze mochten niet één maar twee kilometer afzien. De clubheren (die verder zullen gaan onder de naam Lompe Kilo’s) kwam moeizaam uit de start, maar wist vervolgens aan te haken bij Laga en Njord en liet twee Tritonploegen achter zich. Helaas was dit niet genoeg voor een finale. Viramitas moest door familieomstandigheden met een invaller roeien, helaas had deze ruzie met zijn bankje en moest na 1250 meter de strijd tegen Phocas opgegeven  worden en de race met drie man uitgeroeid. De dames van de clubacht vlogen uit de start en lagen lange tijd eerste. Toen ook zij dit doorhadden, begonnen zenuwen hen parten te spelen en in een fotofinish met Triton en de Hoop misten ze de A-finale op 0,48 seconde. In de B-finale trokken ze samen met Skøll weg van het veld en lieten deze achter zich met een verschil van 14 seconden op de nummer drie. Skøll voer echter net wat harder en de zesde plaats in het klassement is tot de PEiL waar ze zullen bivakkeren. Heren 2 ging op zoek naar een beter resultaat dan op de NOOC Opening en kreeg loon naar werken. Ditmaal zagen ze wel ploegen achter zich en een uiteindelijke derde plaats in de B-finale geeft de roeier moed. Heren 1 hadden Ali na een blessure weer terug en pakte gelijk de A-finale van poule twee door Skøll op twee tienden te verslaan. Of de vierde plaats in deze finale genoeg gaat zijn voor promotie naar poule 1 is nog afwachten. Dames 1 mocht zich als enige Saurusploeg melden in poule 1. In een zware voorwedstrijd wisten ze niemand achter zich te laten, maar de vierde plaats in de C-finale geeft toch aan dat ze prima mee kunnen in de top van competitieroeiend Nederland. Tot slot was er nog het Voorzitterskiffveld. Hoewel in de finishtoren werd gedacht dat het Gyas-voorzitter Tim met zijn gespleten persoonlijkheid was die als eerste over de streep was, was het toch echt onze eigen Hannah die al haar connecties had aangewend om als eerste het erevlot te bereiken. In een Empacher 2x van haar jeugdvereniging Spaarne en met Orca-voorzitter Marloes op slag kwam ze in ED-haal als eerste over de finish, met nog ruim voldoende tijd om ook het erevlot op tijd te bereiken. Al met al waren de resultaten dus net zo wisselvallig als het weer. Over drie weken hopen we dat in Harkstede de wind zich rustig houdt en we met ons allen nog meer verenigingen achter ons gaan laten. Voor een overzicht van alle tijden en uitslagen, zie http://regatta.time-team.nl/skollcup/2014/results/c83.php.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden