|

Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Waarde leden,

Na een strijd op de ruwe wateren van het Amsterdam-Rijnkanaal voor de eerstejaars en de Gentse klotsbak voor de ouderejaars is ook aankomend weekend het roeiwater geen makkelijke. Op zaterdag en zondag 19 en 20 april zal namelijk de Westelijke Regatta plaatsvinden op de Willem-Alexanderbaan, voor velen bekend van onze lustrumwedstrijd vorig jaar. Dit jaar ligt de organisatie bij de Zuid-Hollandse roeibond (ZHRB) en tevens zal dat weekend de Aegon Nationale Kampioenschappen plaatsvinden voor kleine nummers. Dit betekent extra veel skiffjes, tweetjes en junioren, maar zal voor onze roeiers weinig veranderen. Hard roeien is het enige dat telt!

Op zaterdag starten EJD en EJL in het eerstejaars achten veld, waar ze hun lessen van de Varsity in de praktijk kunnen brengen. Welk veld EJZ gaat starten is nog onduidelijk, aangezien enkel Njord staat ingeschreven in het B4+. Dit zal waarschijnlijk worden samengevoegd met het LB4+ veld. Op zondag kunnen ze in een gelijkwaardig veld starten waarin wel de nodige tegenstanders meedoen, namelijk het N4+ veld. De achten zullen dan DB8+ en LB8+ starten. Voor de beide tweezonders is er zaterdag geen veld, en zij zullen dus alleen op zondag N2- gaan starten. De vierzonders hebben hun eerste klassementswedstrijden op zaterdag, en starten daar DDev4- en LDev4-. Op zondag strijden ze allebei in het gelijksoortige overgangsveld.

Het wordt een spannend weekend waarin alles kan gebeuren. Op de exotische Willem-Alexanderbaan zal de strijd losbarsten in het eerste echte volledige wedstrijdweekend. Ik nodig daarom iedereen van harte uit om de reis te maken richting Rotterdam, en de ploegen vanuit de polder aan te moedigen.

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden