|

Nabeschouwing Gent

Waarde leden,

Afgelopen weekend 12 en 13 april vond de International Gent Sprint Regatta (IGSR) plaats, een twee kilometer wedstrijd midden in het centrum van Gent. Samen met de ouderejaars wedstrijdsectie kan ik terugkijken op een geslaagd weekend bij onze Zuiderburen. Met dank aan de bowa-cie (de helden die de gigantisch tocht van Maastricht-Gent-Utrecht-Amsterdam-Gent-Maastricht hebben overleefd en onze bootjes veilig hebben afgeleverd) konden we hier starten met een dames 2-, een dames 4-, een heren 2- en een lichte heren 4-. De tweedejaars dames en middengroep heren deden mee in respectievelijk het Women Under 23 tweezonder veld (WU23 2-), het open category Women 4- veld (W4-), het open category Men 2- veld (M2-) en het open category Men 4- veld (M4-).

Op zaterdag begon het spektakel met dikke mist, waardoor we na ons ontbijt direct weer terug de blokhutten in konden om dik 2,5 uur later wél richting baan te vertrekken. Daar begon het met de dames 2-, die als eerste de Maastrichtse eer hoog mochten houden. De opdracht om als eerste uit de start te komen was zeker aangekomen, en de dames schoten direct richting de 250 lijn en lieten hierbij o.a. een Laga tweetje achter zich. Niks diesel, deze dames hadden een ijzersterke start! Echter kwam Laga het ze toch moeilijk maken, en ondanks een felle strijd trokken onze dames aan het kortste eind. Een mooi leermoment en besef dat ze zeker bij het veld liggen, maar dat ze moeten blijven aanvallen op de tegenstanders om hun plekje te verdedigen. Hierna was het aan MGL om hun eerste 2k in de 4- te varen. In de open mannen categorie zijn de uitslagen niet erg veelzeggend, aangezien er aardig wat zware, internationale ploegen naast Saurus lagen met benen waar de lichte pikken twee keer in pasten. Desondanks bleven ze hun eigen race varen, weliswaar wat rommelig maar zeker niet slecht. Ook de dames 4- lag in een nietszeggend veld, met alleen Argo als Nederlandse concurrent. Echter liegen de uitslagen er niet om, en met een eindtijd van 07:07 zullen ze in het development veld zeker ook niet misstaan. Een terechte overwinning dus (en mijn eerste en enige kans om het verenigingslied aan te mogen heffen), gefeliciteerd dames en coaches! Terwijl zij een overwinningsdansje deden, lagen Mark en Chris aan de start voor de laatste race van de dag. Een officiële waarschuwing in het Engels en Vlaams zorgde voor enige onrust, waardoor de mannen niet optimaal voorbereid wegstartten. De race bleef onrustig, ondanks dat het her en der teruggepakt werd, maar eerdere trainingen geven aan dat er duidelijk meer in zit. Een mooie opdracht voor de zondag dus!

De dag erna geen mist, en dus lekker op tijd weer richting de bak water. Een flink windje zorgde voor meer golven dan wij op de Zuid-Willemsvaart gewend zijn. Deze dag waren de heats gebaseerd op de uitslagen van zaterdag, en lag je dus bij je directe concurrenten in het veld. Met dezelfde startvolgorde als zaterdag lagen wederom Lana en Lara als eerste in de startblokken. Ook nu waren ze als eerste weg, maar bleef het moeilijk om dit vol te houden. Laga pakte hier wederom de overwinning. Vervolgens de lichte 4-, die rake klappen uitdeelden en daarmee een aantal zware mannen diep vernederden. Al vrij snel pakten ze een voorsprong op de rest van het veld, trokken licht tussen de boten en liepen uiteindelijk meerdere bootlengtes uit om tot slot als eerste over de streep te komen. Ook de dames boekten weer succes, en ondanks een rommelige race mochten ze wel een tweede blik mee naar huis nemen. Tweedejaars zwaar roeide strakker dan de dag ervoor, en lieten zien dat ook zij meedoen in het veld maar nog wel meer aan mogen gaan. Volle bak benen is de les, gaan gaan gaan!

Een mooi weekend, maar het blijft spannend wat er op de Westelijke gaat gebeuren. Weinig concurrenten in Gent zullen ook de rest van het seizoen in Nederland mee gaan doen, en dus blijft de vraag hoe de ploegen er voor staat binnen hun velden. Daarom is aankomend weekend de echte confrontatie. Zowel de eerste- als ouderejaars zullen in Rotterdam de baan over gaan om te strijden voor de eer van Saurus, klassementspunten maar vooral ook: meer blikken!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus


Ploeg Veld Tijd Ranking
TJD 2- WU23 2-

(zaterdag)

08.05.19 4/7
MGL M 4-

(zaterdag)

06.58.10 8/15
TJD 4- W 4-

(zaterdag)

07.07.98 1/5
TJZ M 2-

(zaterdag)

07.35.58 8/10
TJD 2- WU23 2-

(zondag)

08.11.47 4/4
MGL M 4-

(zondag)

06.45.43 8/13
TJD 4- W 4-

(zondag)

07.18.30 1/5
TJZ M 2-

(zondag)

07.37.68 5/8

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden