|

Voorbeschouwing Skøll Cup

Waarde leden,

Aankomend weekend zullen de competitie- en clubploegen de Bosbaan onveilig gaan maken op de Skøll Cup. Zaterdagochtend zijn het Dames 2, 4 en 5 die de eerste 1000 meters af gaan leggen in een poging de A-finales te halen in respectievelijk poule 2, 6 en 2. Met name Dames 2 mag in de gaten worden gehouden: ze misten poule 1 op luttele tienden en zijn uit op promotie deze wedstrijd. De finales zullen rond het middaguur gevaren worden. Hierna zal Dames 3 in de derde NOOC-poule de strijd aan gaan. Na hun finale en een goede maaltijd zal het circus zich verplaatsen van de Amstelveenseweg naar de Jan Vroegopsingel voor een feestje tot in de late uren.

Bij zonsopkomst zal het eerste team voor de zondag zich al weer gaan melden: Dames 6 gaat poule 5 aanvegen, waarna de beide Vlietbokaalploegen hun seizoen zullen gaan aftrappen. Na lang of minder lang trainen gaan de Clubheren (Bram, Erik, Peter, Wim en Winston) en Viramitas (Chris & Chris, Felix & Felix, Paul en Bart) twee kilometer over de Bosbaan knallen om de eerste punten te pakken en terecht te komen in poule A. De clubdames zullen met hun 8+ dezelfde afstand af gaan leggen om hun 5e plaats te verdedigen of zelfs nog een plekje te stijgen. Heren 2 heeft zondag iets goed te maken. Op de NOOC Opening werden ze nog allerlaatste van de 138 herenploegen, nu mogen zij iets later aantreden en zal een aantal extra uren slaap misschien wel kunnen leiden tot een beter resultaat. Heren 1 liep poule 1 mis, dus moet de jacht op de Orca Slot vanuit de tweede poule in gaan zetten. Dames 1 lukte het wel in de hoogste poule te worden opgenomen en gaat haar 19e plaats verdedigen om de Orca Slot te bereiken. Tot slot zal Hannah nog een gooi doen naar het blik in het Voorzitterskiff-veld, hier schijnt zij nog wat verrassende tactieken voor in petto te hebben.

Kortom, we kijken uit naar twee dagen vol roeigeweld en –spektakel en nodigen jullie allen van harte uit hiervan mee te genieten naast de Bosbaan.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent

Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden